NavMenu

Agrana zainteresovana za ulaganje u Srbiji

Izvor: Tanjug Utorak, 12.12.2017. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)Ilustracija
Šef austrijske Agrana grupacije Johan Marihart izjavio je danas u Beču da ovaj koncern, čiji je godišnji obrt u visini od 2,6 mlrd EUR, ima ambicije da ulaže u Srbiju.

On je, na skupu posvećenom prezentaciji ekonomskih potencijala Vojvodine, rekao da Agrana vidi velike potencijale u šećeru, skrobu i voću.

- Imamo veliko inetresovanje jer je srpska poljoprivreda visoko konkurentna. Pozicionirana je na tržištu sveta, a ujedno je bez genetski modifikovanih proizvoda - objasnio je Marihart.

On je ukazao i da je važno što Srbija ima pristup tržištima EU, Rusije, kao i drugim velikim zemljama.

Veliki potencijal za investicije vidi u proizvodnji skroba i bioetanola.

Marihart je ukazao da su preduslovi za ulaganje, koji već većom merom postoje, politička stabilnost, predvidivost, ali i dobri ekonomski podaci, koje je stvorila vlada Srbije.


- Mi ne ulažemo negde zbog niskih plata, pa se kasnije selimo na druge destinacije, već dolazimo sa velikim investicijama da bi dugoročno ostali - podvukao je on strategiju ulaganja Agrane.

Podsetimo, Agrana je zainteresovana za kupovinu srpske kompanije Sunoko.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.