NavMenu

Kompanije posvećene održivom razvoju i odgovornom poslovanju - Članice CSR Foruma kreirale 3.700 prilika za prakse, obuke i treninge mladih

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.12.2017. 15:56
Komentari
Podeli
Dobitnici nagrada za korporativno volontiranjeDobitnici nagrada za korporativno volontiranje
Na osmoj tradicionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju - CSR Forumu, kompanije članice još jednom su izrazile posvećenost održivom razvoju i odgovornom poslovanju. Kako su naveli organizatori skupa, tom prilikom je istaknuto i da bi mediji trebalo da budu otvoreniji za praćenje društveno odgovornih inicijativa kompanija, kako bi doprineli širenju dobrih korporativnih praksi u Srbiji.

- Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Kompanije su posvećene i ispunjenju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija i u svoje aktivnosti uključuju one koje se tiču njihovog ispunjenja: kvalitetnog obrazovanja, dobrog zdravlja i blagostanja za sve, inkluzivnog i održivog ekonomskog rasta, rodne ravnopravnosti i okončanja gladi i siromaštva - rekao je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje.

Primer praksi društveno odgovornog poslovanja u Holandiji srpskoj publici je predstavila i Bernedine Bos iz CSR Holandija, poručivši da su transformativni biznis modeli budućnost u društveno odgovornom poslovanju, te da je uključivanje održivih principa u lanac nabavke kompanije veoma značajno za njihov dalji razvoj.

Odgovornost u lancu nabavke bila je i tema jednog od panela konferencije, gde su srpske kompanije predstavile svoje prakse u ovom polju i pokazale značajan napredak i unapređenje u procesima koji su sve više inkluzivni ka malim i socijalnim preduzećima, a velike kompanije i zajednički razvijaju društveno odgovorne prakse sa svojim dobavljačima.

Kompanije u Srbiji posvećene su i stvaranju programa radi pospešivanja zapošljivosti mladih i samo u toku prošle godine članice Foruma kreirale su 3.706 novih prilika za prakse, obuke i treninge mladih koji su im pomogli u razvijanju veština i kompetitivnosti na tržištu rada. Anna Mamalaki iz Titan Cementare predstavila je programe podrške velike evropske kompanije, ali i ciljeve evropske inicijative Pakt za mlade, čiji je Forum za odgovorno poslovanje nacionalni partner za Srbiju.

Ovom prilikom predstavljena je i publikacija Preporuke za unapređenje Zakona o zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom, kao i primeri dobre prakse kompanija u ovom domenu.

Ovogodišnji dobitnici nagrada za korporativno volontiranje su: Atlantic Grupa za najbolji volonterski program, Direct Media za najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, Coca Cola HBC Srbija za razvoj zaposlenih, Banca Intesa Beograd za inovativno skill based volontiranje, Hemofarm i Fondacija Hemofarm za Pro bono podršku, Bambi za najbolju volontersku akciju, i Vojvođanska banka za najbolji novouspostavljeni program korporativnog volontiranja.


Partneri konferencije su CRH Srbija, Delhaize Serbia, Societe Generale Srbija i Vojvođanska banka, a prijatelji su Atlantic grupa za Srbiju i Coca-Cola HBC Srbija. Konferenciju su podržali i Delegacija EU u Srbiji, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.