NavMenu

Srbijaautoput i Mostogradnja rekonstruisaće Sentandrejski most

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 11.12.2017. 13:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ThomBal/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Novi Sad i Putevi Srbije platiće skoro 68,5 miliona dinara sa PDV-om za popravku Sentandrejskog mosta.

Skoro potpuna rekonstrukcija ovog mosta preko kanala DTD, koji je sagrađen još davne 1964. godine, trajaće 180 dana, odnosno šest meseci, a posao je pripao beogradskim preduzećima Srbijaautoput i Mostogradnja.

Na tenderu Uprave za građevinsko zemljište učestvovala je i firma Strabag, ali njena ponuda nije prihvaćena, jer je bila veća za desetak miliona dinara.

Odluka o dodeli ugovora doneta je danas, 11. decembra, sledi potpisivanje ugovora, pa je za očekivati da početkom naredne godine počne popravka mosta.

Prema tenderskoj dokumentaciji, most će zbog radova povremeno biti zatvaran za saobraćaj.


Podsetimo i da je popravka Sentandrejskog mosta blisko povezana sa planovima za proširenje Sentandrejskog puta i gradnju brata blizanca ovog mosta. Kada je reč o novom mostu, on je u fazi projektovanja.

S druge strane, o proširenju Sentandrejskog puta nema nikakvih zvaničnih informacija, iako su predstavnici vlasti od pre godinu dana najavljivali radove već tokom 2017, prenosi Radio 021.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.