NavMenu

FAP isporučio 10 kamiona za Vojsku Srbije

Izvor: eKapija Nedelja, 10.12.2017. 16:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rafal Olkis/shutterstock.com)Ilustracija
U Priboju je u subotu (9. decembra 2017. godine) obavljena primopredaja deset novih teretnih vozila FAP korporacije za Vojsku Srbije. Ministar odbrane, Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković, prisustvovali su sa saradnicima preuzimanju novih vozila pribojske FAP Korporacije a.d, gde su ih, pored generalnog direktora Ranka Vukovića, dočekali načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, i predsednik Nadzornog odbora FAP Korporacije a.d. Nemanja Stevanović.

Kako je saopštilo resorno ministarstvo, reč je o deset novih teretnih vozila FAP 1118 kojim je, posle nekoliko decenija započelo obnavljanje voznog parka kvalitetnim teretnim vozilima, te nekada svetski poznate fabrike za proizvodnju kamiona i autobusa.

- Vojska je danas preuzela deset izuzetno kvalitetnih i u raznim vremenskim i prostornim uslovima dokazanih vozila, kamiona koji su deo ugovora vrednog 299 miliona i 460 hiljada dinara. Pokazali smo da naša pamet i naše znanje mogu da naprave tehniku koja nam je potrebna. Opredeljenje Ministarstva odbrane i Vojske Srbije jeste i biće da uvek kupujemo domaće. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u domaću proizvodnju - rekao je ministar Vulin.


Ističući da je strateško opredeljenje Vojske za popunu terenskim vozilima vezano za domaću proizvodnju, prvenstveno za FAP i Zastava kamione, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, je rekao da su potrebe Vojske takve da je obezbeđen plasman za nekoliko stotina vozila ovog proizvodnog programa.

- Vozila koja smo danas preuzeli apsolutno odgovaraju našim potrebama, odlikuju ih velika prohodnost, izdržljivost i snaga. Pokazali su se dobro u svim vremenskim uslovima - istakao je Diković.

- Zahvaljujući velikim naporima države, danas možemo da kažemo da nam je dug smanjen za više od 100 mil EUR. Dobili smo šansu koju moramo da iskoristimo. Pokretanjem proizvodnje uz pomoć Vojske udahnuli smo život celom gradu i šire - rekao je Rvović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.