NavMenu

KNEŽEVIĆ: Do kraja 2017. još 10 investicionih projekata

Izvor: Tanjug Nedelja, 10.12.2017. 16:51
Komentari
Podeli
Goran Knežević (Foto: YouTube/screenshot)Goran Knežević
Ministar privrede Goran Knežević najavio je u petak (8. decembra 2017. godine) da bi do kraja godine trebalo da bude potpisano još 10 investicionih projekata.

- Od donošenja Zakona o ulaganjima 2015. imamo realizovano 39 investicionih projekata, plus 10 koji su u pripremi i koji će biti potpisani najverovatnije do kraja ove godine. Efekat je da ulaganja u osnovna sredstva iznose više od 540 mil EUR i da će to omogućiti 29.500 novih radnih mesta, od čega je 23.800 već zaposleno - rekao je Knežević u Skupštini.

Knežević je naglasio da se subvencije koje država daje investitorima vraćaju državi za svega 16 meseci i podsetio da je Zakon o ulaganjima koji je donet krajem 2015. potpuno izjednačio domaće i strane investitore.

Prema njegovim rečima, od 39 investicionih projekata, u osam su stranci investitori, što je više od 20%.

- To je malo i zato smo u 2016. doneli Uredbu o privlačenju direktnih investicija, spustili limite i prilagodili ovu budžetsku liniju za domaće investitore.


Ministar privrede je objasnio da je limit zapošljavanja spušten na svega 10 ljudi, a investicije na najmanje 100.000 EUR, da su se nakon toga na javni poziv odazvala 34 investitora - svi iz Srbije, te da su svi zahtevi rešeni pozitivno.

Knežević kaže da je 27 značajnih kompanija donelo odluku o reinvestiranju, odnosno da oko 60% kompanija ulaže više puta - kao na primer Leoni u Niš, koji otvara petu fabriku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.