NavMenu

Inspirativna priča o uspehu - U Beogradu obeleženo 100 godina nezavisnosti Finske (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.12.2017. 12:49
Komentari
Podeli
Ambasador Perti IkonenAmbasador Perti Ikonen
Stogodišnjica finske nezavisnosti sinoć je svečano proslavljena u Beogradu koktelom koji je za brojne zvanice upriličio ambasador Finske Perti Ikonen zajedno sa suprugom. Šestog decembra 1917. godine, Parlament Autonomnog Velikog Vojvodstva Finske usvojio je deklaraciju o nezavisnosti, što je bio početak inspirativne priče o uzdizanju jedne države do svetskog vrha. Povodom proslave ovog jubileja, u čast Finske, Palata Albanija i Most na Adi bili su osvetljeni plavo-belo.

Na završnoj proslavi obeležavanja stogodišnjice nezavisnosti, ambasador Perti Ikonen istakao je da se uspeh njegove zemlje zasniva na rodnoj ravnopravnosti, obrazovnom sistemu, borbi protiv korupcije i inovacijama. On je rekao da je posebno srećan što ovaj važan jubilej proslavlja baš u Srbiji, gde vidi mnoštvo mogućnosti i izazova, a gde finsko iskustvo može da se primeni u brojnim oblastima.

Ambasador Ikonen je ovom prilikom podsetio da još petnaest hiljada veterana iz Drugog svetskog rata živi u Finskoj i zahvalio im se na ključnoj ulozi koju su imali u očuvanju finske nezavisnosti.

Stogodišnjica nezavisnosti Finske obeležava se širom sveta, a zanimljivo je da je više od 600.000 Finaca na različite načine uzelo učešće u proslavi ovog jubiljea. Sa oko 5.000 različitih projekata, proslava Finske nezavisnosti ima najbogatiji program obeležavanja svih vremena, navode u ambasadi.

I Ambasada Finske u Srbiji organizovala je tokom godine niz događaja u cilju da predstave finsko društvo, kulturu, vrednosti kao i poslovnu zajednicu. Program obeležavanja održan je u više gradova širom Srbije, pružajući priliku velikom broju građana da se uključe i saznaju više o Finskoj.

Fotogalerija
100 godina nezavisnosti Finske - proslava u Beogradu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.