NavMenu

Drugi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi u martu 2018.

Izvor: Blic Četvrtak, 07.12.2017. 09:07
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Drugi krug nagradne igre Uzmi račun i pobedi, u organizaciji države, biće pokrenut krajem februara ili marta, a za nagrade će iz budžeta biti izdvojeno 78,5 miliona dinara, piše Blic.

Prema pisanju ovog beogradskog lista, građane i ovaj put očekuju vredne nagrade, stanovi, automobili, putovanja u inostranstvo, domaće banje i planine, bela tehnika i druge nagrade.

Prvobitan plan je bio da se drugi krug održi u oktobru, ali se od toga odustalo zbog kampanje za predsedničke izbore i formiranja nove Vlade. Premijerska Ana Brnabić je takođe potvrdila da država nije odustala od drugog kruga, već da će on biti održan 2018. godine.

Sudeći prema Nacrtu zakona o budžetu za narednu godinu to je izvesno, jer je za organizovanje lutrije i dobar deo nagradnog fonda planirano 78,5 miliona dinara (oko 655.000 EUR). Ta sredstva su opredeljenja u okviru budžeta generalnog sekretarijata Vlade.

Prema pisanju Blica, uskoro će biti poznata i pravila drugog kruga. U prvom krugu učesnici su slali po 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti na svakom računu od 100 dinara.

Ciljevi nagradne igre Uzmi račun i pobedi su borba protiv sive ekonomije i podizanje svesti građana o znanju uzimanja fiskalnih računa. Organizatori nagradne igre su Vlada, Poreska uprava, NALED i Državna lutrija Srbije.

U Ministarstvu državne uprave navode da se efekti vide, jer je u prvom kvartalu 2017. godine zabeležen rast prometa preko fiskalnih kasa za 7,64% u odnosu na isti period 2016. godine, pri čemu je najveći skok od 33,8% bio kod malih obveznika, kod kojih je siva ekonomija i najzastupljenija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.