NavMenu

Komora italijansko-srpskih privrednika obeležila 15 godina poslovanja (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 06.12.2017. 13:54
Komentari
Podeli
Ambasador Italije Đuzepe MancoAmbasador Italije Đuzepe Manco
Komora italijansko-srpskih privrednika, jedna od vodećih stranih poslovnih organizacija koja danas broji više od 200 članova, obeležila je u ponedeljak (4. decembra 2017. godine) 15 godina angažovanja na izgradnji tradicionalno dobre privredne saradnje Italije i Srbije. U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, članovi Komore su, zajedno sa mnogobrojnim zvanicama i prijateljima, proslavili ovaj značajan jubilej.

Ambasador Italije u Srbiji, Đuzepe Manco, istakao je ovom prilikom veoma značajnu ekonomsku ulogu Italije i italijanskih preduzeća u Srbiji.

- Italija je jedan od najvećih stranih investitora i drugi spoljnotrgovinski partner Srbije, sa trgovinskom razmenom koja konstantno raste, a tako je bilo i u 2017. godini - rekao je ambasador Manco.

Komora italijansko-srpskih privrednika deo je svetske mreže od 78 italijanskih privrednih komora u svetu (Assocamerestero), a među njenim članovima su brojna italijanska, srpska i mešovita preduzeća. U proteklih 15 godina Komora je svojim brojnim projektima, uslugama i saradnjom sa domaćim institucijama uticala na stvaranje bolje poslovne klime u Srbiji i podržala dolazak italijanskih investitora.

- Naša Komora je deo takozvanog "Sistema Italia": Ambasada Italije, Italijanski institut za spoljnu trgovinu, Komora i Italijanski kulturni centar su institucije kojima Republika Italija podržava ekonomsku i kulturnu razmenu između Srbije i Italije. Osim toga, postoje i druga privatna udruženja, kao što je Confindustria, koja takođe podržavaju ovu inicijativu - rekao je predsednik Komore italijansko-srpskih privrednika i predsednik izvršnog odbora DDOR Novi Sad, Đorđo Markeđani.

Specijalni gost gala večeri bio je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Stevan Nikčević koji je uručio nagradu "Đuzepe Maria Leonardi" ovogodišnjem dobitniku, generalnom direktoru kompanije Aunde Srb. - Aninu De Veneciji. Nagrada je dodeljena za izuzetan doprinos u zapošljavanju, obrazovanju i obuci zaposlenih, rastu izvoza iz Srbije, konstantnom ulaganju u nove tehnologije i inovacije, kao i doprinosu razvoju lokalnih zajednica gde firma posluje.

I Udruženje italijanskih industrijalaca u Srbiji – Konfindustrija obeležilo je jubilej poslovanja u Srbiji. Sinoć je naime, upriličen skup povodom pet godina aktivnog delovanja i postojanja, kada je održana i godišnja skupština udruženja.



Fotogalerija
Komora italijansko-srpskih privrednika - 15 godina poslovanja
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.