NavMenu

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila Direktnoj banci da preuzme Piraeus banku

Izvor: Beta Sreda, 06.12.2017. 15:57
Komentari
Podeli
Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Direktnoj banci iz Kragujeva da preuzme Piraeus banku Beograd.

Direktna banka je sredinom oktobra ugovorila kupovinu Piraeus banke i saopštila da će preuzimanje biti završeno do kraja prvog kvartala 2018. godine, posle pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa. Kupovina Piraeus banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije.

Direktna banka će posle preuzimanja Piraeus banke Beograd, čiji je vlasnik grčka Piraeus banka, imati oko 60 ekspozitura i više od 800 zaposlenih. Očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi više od pola milijarde evra.

Direktna banka je u vlasništvu biznismena Andreja Jovanovića i Bojana Milovanovića, a nastala je početkom 2016. godine, kada je kragujevačku KBM banku kupila Nova kreditna banka Maribor.

Direktna banka je ove godine godine kupila i Findomestic banku iz Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.