NavMenu

Kompanija CMA CGM obeležila 10 godina poslovanja u Srbiji - Nastavak povezivanja srpske privrede sa prekomorskim partnerima

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.11.2017. 13:24
Komentari
Podeli
Sa svečanosti povodom 10 godina poslovanja pomorske agencije CMA CGM u SrbijiSa svečanosti povodom 10 godina poslovanja pomorske agencije CMA CGM u Srbiji
Pomorska agencija kompanije CMA CGM obeležila je desetogodišnjicu svog poslovanja u Srbiji. CMA CGM je osnovana pre 39 godina, a danas je jedan od glavnih igrača u globalnoj privredi i jedna od vodećih svetskih pomorskih grupa.

Kako navode iz CMA CGM grupe, kompanija je prisutna u više od 160 zemalja preko svoje mreže od više od 755 kancelarija. Sa mladom i raznovrsnom flotom od 462 plovila i više od 200 brodskih linija, posluje na svim svetskim morima.

- Godina 2017. bila je prekretnica za CMA CGM Grupu. Rodolphe Saade je imenovan za izvršnog direktora Grupe, nakon čega je sledilo pokretanje najvećeg transportnog saveza koji je ikada izgrađen, OCEAN Alliance - istakao je Bine Štancar, generalni direktor CMA CGM Adriatic Cluster-a, obraćajući se zvanicama na svečanosti povodom 10 godina rada u Srbiji.

On je naveo da CMA CGM beleži konstantan rast i nastavlja sa inovacijama kako bi svojim klijentima ponudila nova rešenja za morsku i unutrašnju plovidbu, kao i nova logistička rešenja.

- CMA CGM je prisutna na srpskom tržištu dugi niz godina, od kraja devedesetih, preko različitih agencijskih organizacija, ali sada slavimo desetu godišnjicu pomorske agencije CMA CGM Serbia, kompanije naše Grupe koja je sve ovo vreme pružala efikasnu podršku i usluge prevoza srpskim kompanijama koje se bave uvozom i izvozom preko različitih luka u regionu - rekao je Štancar.

Od sredine ’90-ih, CMA CGM Grupa nastoji da razvije takozvani Južnoevropski prolaz preko luka na Jadranskom moru do srednje Evrope i svih jadranskih tržišta, uključujući i Srbiju kao kontinentalnu zemlju.

- Davno smo počeli sa malim kontejnerskim brodovima koji su povezivali luke na Jadranu i Srbiju sa Azijom i svetskim destinacijama, preko CMA CGM čvorišta na Malti. U septembru 2003. godine, mi smo bili prva brodska linija na svetu koja je pokrenula direktnu nedeljnu kontejnersku liniju koja povezuje Jadransko more i Aziju - Phoenican Express, i pristaje direktno u luke Koper, Rijeka, Trst i Veneciju sa kapacitetom broda od 2800 TEU. Tokom godina, naša usluga je unapređena u pogledu veličina brodova, povećan je broj luka pristajanja, pokrivenost tržišta u zaleđu, kao i intermodalna rešenja koja pružamo preko jadranskih luka - naveo je Bine Štancar.

Bine ŠtancarBine Štancar
On je istakao da će u 2018. godini zemljama na Jadranskom moru i zemljama u zaleđu, kao i Srbiji, obezbediti brodove kapaciteta 8.500 TEU, uz napomenu da usluga iz godine u godinu postaje simbol pouzdanosti i tačnosti na tržištu.


- Nećemo se ovde zaustaviti sa našom ambicioznom strategijom poslovnog razvoja. Nastavićemo da nudimo još bolje usluge "od luke do luke" i multimodalne usluge "od vrata do vrata", kombinujući morski i kopneni transport u jednom paketu. Takođe ćemo nastaviti sa konstantnim unapređenjima naših usluga elektronske trgovine i upravljanja odnosima sa klijentima, uz edukaciju našeg osoblja u lokalnoj agenciji - najavio je Štancar.

Kao najveće tržište na ovom prostoru, sa dinamičnom privredom i veoma pozitivnim budućim ekonomskim izgledima, kao i geografskim položajem na granici između Istoka i Zapada, Srbija je postala jedna od vodećih investicionih lokacija u srednjoj i istočnoj Evropi, naglasio je.

- Naša kancelarija u Beogradu je organizaciono deo CMA CGM Adriatic Cluster-a koji olakšava sve neophodne vitalne funkcije podrške: strateško upravljanje i finansije, intermodalna rešenja i logistiku, odnosno organizaciju i razvoj intermodalnih usluga i mreže depoa i terminala u unutrašnjoj plovidbi. Zatim je tu i kancelarija CMA CGM Croatia kao podrška lučkim operacijama u Luci Rijeka i Luci Bar, kao i zajednički servisni centar CMA CGM koji je podrška u dokumentacionim procesima.

Bine Štancar najavio je da će CMA CGM Grupa, odnosno CMA CGM Serbia, nastaviti da podržava srpsku privredu i da povezuje srpsko tržište sa prekomorskim partnerima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.