NavMenu

Erste Grupa i DLL udružuju snage na tržištu lizinga u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.11.2017. 15:51
Komentari
Podeli
(Foto: Santiago Cornejo/shutterstock.com)
Erste Group Bank AG i DLL (De Lage Landen International B.V.) potpisali su Memorandum o razumevanju sa namerom da osnuju strateški savez u vezi sa svojim aktivnostima finansiranja dobavljača i lizinga u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Zemlje na koje se to odnosi su Austrija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka Republika, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Slovačka i Slovenija.

Kroz planirani strateški savez, Erste Grupa i DLL planiraju da prošire zajedničko poslovanje da bi svojim partnerima i klijentima ponudili najbolja finansijska rešenja, a svojim zaposlenima priliku za napredovanje.

- Ukupni procenjeni potencijal ovog tržišta iznosi više od 17 mlrd EUR. Udruživanjem sa DLL, jednom od najvećih lizing kompanija na svetu, naša ambicija je da izgradimo nove direktne veze sa klijentima i proširimo svoj portfolio. Pored toga, imaćemo koristi od stručnog znanja kompanije i njene ogromne mreže globalnih odnosa - rekla je Karin Šmit Mitšer, rukovodilac Sektora za komercijalne nekretnine i lizing u Erste Grupi.


Mark Dirks, finansijski direktor DLL, istakao je da će "planirani savez omogućiti DLL da iskoristi široku mrežu i mogućnosti Erste Grupe širom centralne i istočne Evrope. I što je najvažnije, dobavljači - partneri DLL će dobiti pristup konkurentnim cenama i podršci u zemljama u kojima Erste ima kapacitete".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.