NavMenu

Predstavljen konkurs za zapošljavanje stručnjaka u vojvođanskim selima

Izvor: Biznis Petak, 26.09.2008. 10:21
Komentari
Podeli

Pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin predstavio je juče (25. septembar 2008. godine) u Apatinu konkurs za zapošljavanje mladih nezaposlenih stručnjaka u selima i nerazvijenim opštinama Vojvodine, kako bi se oživela vojvođanska sela.

Vasin je u razgovoru sa predsednikom apatinske opštine Živoradom Smiljanićem kazao da sve vojvođanske opštine treba pokrajinskom sekretarijatu da dostave potrebe za fakultetski obrazovanim stručnjacima.

- Ovo je jedna od akcija kojom treba ne samo smanjiti broj nazaposlenih, nego i doprineti oživljavanju vojvođanskog sela, što je jedan od ciljeva Izvršnog veća Vojvodine- kazao je Vasin.

On je objasnio je da će svi oni koji budu odlučili da rade u nekoj od seoskih ili manje razvijenih sredina, potpisati ugovor kojim će se obavezati da dve godine provedu u odabranoj sredini.

- Svi novozaposleni će u svojim novim sredinama boraviti stalno, a ne samo tokom radnog vremena, pa očekujemo da na tom radnom mestu ostanu i po isteku obaveznog roka- naveo je Vasin.

Vasin je izrazio očekivanje da će do kraja ove godine pokrajinski sekretarijat realizovati oko 80 ugovora o zapošljavanju, za šta je pripremljeno 16 miliona dinara. On je dodao da će, osim primanja koje im obezbedi poslodavac, stručnjaci dobijati i dodatak od 10.000 dinara neto, kao i troškove smeštaja o novoj sredini u iznosu od najviše 4.000 dinara.

Vasin je najavio i podršku samozapošljavanju i pokretanju sopstvenog biznisa za samohrane majke.

Svaka od samohranih majki koja pokrene sopstveni posao, moći će da računa na podršku sekretarijata u iznosu od 130.000 dinara i na dodatnu pomoć u podmirivanju troškova čuvanje deteta tokom prve godine rada, objasno je pokrajinski sekretar.

Vasin je precizirao je da će za taj projekat pokrajinska vlada izdvojiti šest miliona dinara.

Vasin i Smiljanić dogovorili su se da u mestu Sonta u opštini Apatin bude primenjen model zbrinjavanja romskih porodica koji je već uspešno sproveden u opštini Kula.

Prema planu, pokrajinska i lokalna vlada otkupiće napuštene ili ruševne kuće, koje će biti renovirane i u koje će biti useljene romske porodice iz Sonte.

Živorad Smiljanić ponovio je da će opština Apatin u idućih godinu dana dobiti zabavni aqua park. On je objasnio da će aqua park biti izgrađen po ugledu na slične parkove u susednoj Mađarskoj, koji su postigli izuzetan komercijalni uspeh.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.