NavMenu

Triglav za devet meseci 2017. ostvario 52,3 mil EUR neto dobiti

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.11.2017. 14:57
Komentari
Podeli
Triglav grupa je devet meseci 2017. godine završila sa dobiti pre oporezovanja u visini od 64,5 mil EUR (lane 67,5 mil EUR) te sa neto dobiti u visini od 52,3 mil EUR (lane 53,6 mil EUR).

U odnosu na isti period prošle godine, saopštila je ta kompanija, Triglav grupa je ostvarila rast premija od 8% (777,1 mil EUR).

Rast premije ostvaren je u sva tri segmenta osiguravajuće delatnosti. Premija osiguranja imovine povećala se za 8%, kod životnih osiguranja za 3% te zdravstvenih osiguranja za 14%.

Grupa je na svim svojim tržištima ostvarila rast premija i to na slovenačkom tržištu taj rast je u proseku iznosio 7%, a na tržištima van Slovenije 11%. U 2017. godini situacija na tržištima osiguranja postepeno se poboljšava, ali ostaje agresivna cenovna konkurencija.

U trećem kvartalu 2017. godine Triglav osiguranje Beograd ostvarilo je rast ukupne premije od 29% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period u prethodnoj godini.


Segment neživotnih osiguranja zabeležio je rast u evrima od 25%, od toga je rast imovinskih osiguranja 44% iskazano u evrima u odnosu na isti period prethodne godine. Rast premije Društvo je ostvarilo i u segmentu životnih osiguranja i to u iznosu od čak 117%.

U poređenju sa istim periodom prethodne godine, Triglav osiguranje je u Srbiji povećalo učešće na tržištu na 5,8% i ostalo na petoj poziciji od ukupno 19 osiguravajućih društava u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.