NavMenu

Pet lokalnih samouprava iz Srbije u programu ReLOaD - Za projekte organizacija civilnog društva 500.000 EUR

Izvor: Beta Četvrtak, 16.11.2017. 19:01
Komentari
Podeli
(Foto: wael khalil alfuzai/shutterstock.com)
Čačak, Dimitrovgrad, Kragujevac, Paraćin i Šabac, izabrani su u okviru javnog poziva za jedinice lokalne samouprave za učešće u dvogodišnjem Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji sa 8,5 mil EUR finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP.

Odabrane opštine i gradovi će, uz finansijsku i stručno-savetodavnu pomoć tima ReLOaD projekta, jačati partnerstvo između lokalnih vlasti i civilnog društva, na dobrobit građana i lokalnih zajednica. ReLOaD podržava uvođenje i širenje transparentnog finansiranja projekata organizacija civilnog društva (OCD) iz budžeta jedinica lokalne samouprave, čime se osigurava veće učešće građana u procesima donošenja odluka i unapređuje pružanje javnih usluga.

Odabrane partnerske opštine i gradovi će imati priliku da iskoriste bespovratna finansijska sredstva u iznosu od pola miliona evra za finansiranje projekata od javnog interesa koje će da sprovode OCD u naredne dve godine. Posebna pažnja biće posvećena projektima koji doprinose osnaživanju žena, mladih i društveno marginalizovanih grupa.

Očekuje se da će kroz ReLOaD projekat OCD realizovati 200 projekata koji će omogućiti kvalitetnije i raznovrsnije programe za oko 38.000 građana u regionu Zapadnog Balkana. U Srbiji će u projektu učestvovati najmanje 20 organizacija civilnog društva čije će aktivnosti doprineti boljem kvalitetu života za više od 3.000 građana.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP. Program se sprovodi u Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.