NavMenu

Otvoreni Beogradski investicioni dani 2017 - Počeli razgovori o 80 projekata vrednih 1,5 mlrd EUR

Izvor: Tanjug Petak, 10.11.2017. 12:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)Ilustracija
Premijerka Ana Brnabić otvorila je danas regionalni ekonomski forum Beogradski investicioni dani 2017 i poručila investitorima da je Beograd "fantastična investiciona destinacija", kao i da Srbija konačno može da investira u mnogo dinamičniji razvoj.

Fokus ovogodišnjih, trećih po redu, Beogradskih investicionih dana biće na regionalnoj saradnji i povezivanju, a forum je okupio oko 400 državnika iz zemlje i regiona, lidera i predstavnika domaćih i stranih kompanija, državnih institucija, lokalnih samouprava, koji će razgovarati o investicijama u regionu i prilikama za bolju trgovinsku saradnju.

Brnabićeva je rekla da je to veoma važna konferencija koja svake godine raste i pozvala investitore da dolaze u Srbiju u što većoj meri.

Premijerka je naglasila je veoma važna regionalna stabilnost i regionalno povezivanje, jer "ako region nije stabilan, ni mi nećemo moći da izvučemo koristi od svega što smo do sada uradili".

- Ako imamo bilo kakve rizike u regionu i na nas će se gledati kao na zemlju koja je rizična destinacija. Investitori onda neće dolaziti i međunarodne finansijske institucije neće investirati u projekte u tolikoj meri sa povoljnim kreditima i zato je važno da smo ovde zajedno. Da region zajedno radi na svom povezivanju i zajedničkom prosperitetu - poručila je Branbićeva.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je izjavio na otvaranju Beogradskih investicionih dana da će se na tom skupu razgovarati o oko 80 različitih projekta, čija je vrednost oko 1,5 mlrd EUR.


Čadež je naglasio da je za uspeh ključan trougao u kom su donosioci odluka, finansijske institucije, kao i kompanija iz regiona. On je ukazao i na značaj regionalnog povezivanja i podsetio da je formirana zajednička privredna komora Zapadnog Balkana.

Forum, osim prezentacija investicionih potencijala Beograda i Srbije, ima i radni karakter, pa će biti organizovani B2B sastanci, a posebno će biti organizovani sastanci sa kompanijama i investitorima koji žele direktno da razgovaraju o mogućim oblicima saradnje.

Beogradske investicione dane, koji se održavaju u Sava Centru, organizuju Grad Beograd, CEDEF i Privredna komora Srbije - Privredna komora Beograda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.