NavMenu

Firma daje dodatni odmor nepušačima

Izvor: Radio 021 Sreda, 01.11.2017. 20:04
Komentari
Podeli
(Foto: Voronina Svetlana/shutterstock.com)
Jedna japanska firma ponudila je svojim zaposlenima koji su nepušači šest dodatnih dana plaćenog odsustva kao nadoknadu za to što, kako ocenjuje, rade malo više od svojih kolega pušača, rekao je portparol te kompanije.

Firma iz Tokija Piala Inc za onlajn marketing, koja ima 120 zaposlenih, pokrenula je ovaj program u septembru kada se jedan od zaposlenih požalio da, prema njegovom mišljenju, kolege pušači rade kraće zbog čestih cigaret-pauza, rekao je taj portparol.

- Pošto su naše kancelarija na 29. spratu, treba najmanje 10 minuta da se spusti do dole do sale za pušenje u zgradi i da se vrati na radno mesto - naveo je on.

Dodao je da jeste tačno i to da se razgovori u sali za pušenje uglavnom vode oko posla i da pušači razmenjuju ideje i konsultuju se.

- Zato smo odlučili da bi bilo bolje nagraditi nepušače nego kazniti pušače - rekao je portparol.

Program je počeo da donosi rezultate. Od kada je pokrenut 1. septembra četvoro od 42 pušača među zaposlenima odustalo je od svojih pauza.


- Ako održe obećanje godinu dana, dobiće šest dodatnih dana plaćenog odmora - rekao je portparol.

Kako navodi agencija Frans pres, Japanci puše manje nego ranije ali društveni pritisak da se prekine pušenje je manji u Japanu nego u većini zapadnih zemalja. Oko 28% Japanaca puši, kao i devet odsto Japanki, prema ministarstvu zdravlja, dok je pre 20 godina pušilo oko 50% muškaraca i nešto više od 10% žena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.