NavMenu

Sledi polaganje elektroenergetskog kabla za zlatiborsku gondolu - Uskoro i dozvola za izgradnju početne stanice

Izvor: eKapija Utorak, 31.10.2017. 12:58
Komentari
Podeli
Ilusracija (Foto: EpicStockMedia/shutterstock.com)Ilusracija
Izgradnja završne stanice Gold gondole Zlatibor na vrhu Tornika, teče planiranom dinamikom i u zavšnoj je fazi, navedeno je na zvaničnom sajtu JP Gold gondola.

- Nastavak izgradnje gondole podrazumeva polaganje elektroenergetskog kabla 10KV od trafostanice na Zlatiboru do lokacije međustanice, gde je glavno mesto strujnog napajanja ovog infrastrukturnog objekta, a sve u cilju priključka na distributivni sistem električne energije zlatiborske gondole - istakla je direktorka JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić.

Dužina kabla je blizu 12 kilometara, a vrednost materijala i radova je oko 41 milion dinara.

Izvođač radova u okviru konzorcijuma otpočeće planirane aktivnosti u narednih deset dana, precizirala je Božanić. Dodala je i da se krajem ove sedmice očekuje podnošenje zahteva za drugu fazu izgradnje gondole na Zlatiboru, a reč je o početnoj stanici koja će se nalaziti u centru Zlatibora.


Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavlja novu turističku atrakciju za ceo region.

Kako se podseća, devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.