NavMenu

Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu od 9. do 12. oktobra

Izvor: eKapija Petak, 12.09.2008. 13:05
Komentari
Podeli

Novosadski sajamNovosadski sajam

Međunarodnog sajma turizma, koji će biti održan na Novosadskom sajmu od 9. do 12. oktobra ove godine, namenjen je poslovnim susretima predstavnika agencija i turoperatora iz zemlje i inostranstva, vlasnika hotela, marina, kampova i ostalih turističkih objekata, kao i potencijalnih investitora u turističku industriju, dok je drugi deo namenjen širokoj publici u čijem je središtu domaći korisnik kao vrlo kvalitetan "potrošač" turističkih usluga, piše u saopštenju Novosadskog sajma.

Oskosnica Sajam turizma biće najjači "stub" domaće ponude, a to su banjska i klimatska mesta Srbije u okviru kog će istoimeno udruženje okupiti oko 40 banja i najpoznatiji ski centri - Zlatibor, Goč, Jasterbac, Kopaonik.

- Tokom Sajma turizma Hala "Master" Novosadskog sajma i ove godine biće "region u malom". Nastupiće izlagači iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Mađarske, a prema pristiglim prijavama, očekuje se izuzetan nastup izlagača iz Crne Gore koji će nastupiti sa ponudom za naredno leto. Učesnici sajma biće i Turističke organizacije Bara, Budve, Tivta, Herceg Novog, Kotora i druge, koje će posetiocima Sajma predstaviti osim klasične ponude, nove turističko-ugostiteljske objekte, kao i novitete u pratećim turističkim sadržajima, navedeno je u saopštenju.

Na Sajmu turizma ove godine očekuje se učešće oko 40 opština u Srbiji, koje će predstaviti turističke potencijale počevši od značajnih kulturno-privrednih, sportskih, muzičkih, folklornih i drugih manifestacija do ponude seoskog turizma i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Prema dosadašanjim najavama, nastupiće opštine sa prepoznatljivom turističkom ponudom kao što su Smederevo, Sombor, Negotin i druge, ali i one koje tek formiraju turističku ponudu.

Ove godine poseban segment biće organizovan u Hali 8 Novosadskog sajma poznatijoj kao Poslovni centar u kojoj će biti predastavljenje turističke manifestacije po kojima je naša zemlja jedna od najpoznatijih u Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.