NavMenu

Saznajte šta predstavlja budućnost digitalnog poslovanja!

Izvor: Promo Petak, 20.10.2017. 10:29
Komentari
Podeli
Kako izgleda tehnologija koja povezuje iot i pametne gradove, kako možemo da kupujemo preko inteligentnog "Čarli" čet-bota i kako izgleda brzo adaptiranje u novoj kompaniji uz pomoć virtualne stvarnosti, bile su neke od tema koje su tokom jednodnevnog događaja, lokalni i međunarodni stručnjaci predstavilina SAP Forumu.

Kompanija SAP, je 17. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u sklopu trinaestog po redu SAP Foruma Beograd 2017, pred 500 gostiju, prikazala poslednje trendove digitalnog poslovanja, kao i inovativne primene tehnologije na domaćem tržištu.

Program na ovogodišnjem forumu započet je panelom SAP eksperata su predstavili kako izgleda inovativno digitalno poslovanje u službi zaposlenog, kupca i građana posredstvom rešenja kao što su SAP Success Factors, SAP Hybris, SAP Leonardo, SAP Vehicle Insights i SAP Cloud.

Svojim predavanjem, konferenciju je nastavio Tom Raftery, SAP evangelista koji je gostima približio praktičnu primenu SAP rešenja, veštačke inteligencije i Internet of Things.

- Ne bi trebalo da se plašimo veštačke inteligencije i robota. Očigledno je da će nam takva inovacija doneti više radnih mesta koja su različita od trenutno traženih i sa drugačijim veštinama – navodi Tom, koji dodaje da njegova pozicija u SAP kompaniji kao iot evangeliste, nije ni postojala pre 5 godina.

Marko PešićMarko Pešić
Jedan od najzanimljivjih gostiju na ovogodišnjem SAP Forumu je bio Marko Pešić, bivši košarkaš, a sada generalni direktor košarkaškog kluba Bajern Minhen, koji je pokazao kako jedan evropski klub koristi SAP Sports One za analizu podataka u košarci, sa ciljem optimizacije performansi igrača i postizanja boljih rezultata.

Marko je rekao da koristeći nove tehnologije, igrači mogu biti bolje pripremljeni, treneri mogu donositi bolje odluke na treningu, dok je protok informacija između tima brz i transparentan - što ih sve kao celinu čini veoma efikasnom, naglašavajući da su "podaci novo zlato"!

Svoje mesto u programu imale su i uspešne priče iz prakse SAP korisnika kojima su pokazali da domaće tržište već koristi SAP inovativne tehnologije za optimizaciju svog poslovanja.

Konferencija je zatvorena govorom Simona Kaluže, direktorakompanije SAP za centralnu i istočnu Evropu koji je podelio ineresantna predviđanja tržišta.

- Do 2030. godine globalni BDP iznositi do 14% više nego danas, zbog razvoja veštačke inteligencije. To je ekvivalentno 15 biliona američkih dolara, ili današnji kombinovani BDP u Kini i Indiji – rekao je Simon.

SAP Forum predstavlja najvažniju konferenciju kompanije i ima za cilj predstavljanje digitalnog poslovanja, kao i razmenu iskustva. Forum je bio odlična prilika za kompanije i startape da se upoznaju sa novim mogućnostima i tehnologijama koje razvija SAP kompanija.

Ovogodišnji zlatni partneri konferencije SAP Forum Beograd 2017 su bili: Lanaco i Atos.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.