NavMenu

MK Group preuzela luksuzni hotelski kompleks Skiper Resort u Istri

Izvor: eKapija Utorak, 17.10.2017. 15:56
Komentari
Podeli
Hotelski kompleks Skiper Resort u Istri Hotelski kompleks Skiper Resort u Istri
Austrijska kompanija HETA je zajedno sa kompanijama HETA Beteiligungen GmbH i Istrian hotels, članicom MK Group, danas potpisala ugovor o prodaji 100% učešća u svim kompanijama Skiper grupe.

Kako je saopšteno iz MK Group, Istrian hotels je dostavila najbolju ponudu na međunarodnom tenderu za kupovinu ovog luksuznog kompleksa na Jadranu, koji je završen krajem septembra ove godine. Očekuje se da svi poslovi oko transakcija budu završeni u narednim nedeljama, nakon čega će MK Group u svom portfoliju imati još jedan hotelski kompleks.

- Kao jedna od vodećih hotelskih kompanija u regionu, Istrian hotels, koja se nalazi u sklopu MK Group, shvata koliko je važno regionalno povezivanje. Mi smo ozbiljan investitor koji u svom portfoliju ima 7 hotela sa 4 i 5 zvezdica, a kupovinom ovog prestižnog hotela na hrvatskoj obali ćemo svakako još više podići nivo hotelskih i ugostiteljskih usluga. Kupovinom prestižnog Skiper Resort u Istri, gde potpada i hotel Kempinski Adriatic sa 5 zvezdica, kao i nedavnom saradnjom sa hotelskim brendom Sheraton, dodatno ćemo učvrstiti našu poziciju na tržištu i smatram da ovo predstavlja značajan korak ka ostvarenju naših ciljeva u pravcu stvaranja snažne regionalne hotelske kompanije koja će uvezivati biznise na najatraktivnijim lokacijama i upotpunjavati se međusobno sa već postojećim karikama u sistemu - izjavio je Nikola Avram, direktor grupacije hotela koje posluju u okviru MK sistema.


Skiper grupe smešten je na jednom od najlepših delova hrvatske obale, uz samo more, s prekrasnim pogledom na slovenačku i italijansku obalu. Poseduju i upravljaju smeštajnim i turističkim kapacitetima u Savurdiji u Istri među kojima su, između ostalog, luksuzni hotel, neopremljene luksuzne vile i apartmani i opremljeni apartmani srednje i više klase. U okviru Skiper Resorta se nalazi i rezidencija Kempinski koja u ponudi ima 22 luksuzne vile. Svaka ima svoj bazen i prostrano dvorište sa dosta vegetacije što pruža posebnu privatnost. Pored smeštajnog kapaciteta, u okviru kompleksa se nalaze privatna plaža, luksuzni spa-centar i teren za golf sa 18 rupa i drugih sportsko-rekreativnih sadržaja, dodaje se u saopštenju MK Group.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.