NavMenu

Leoni odabrao lokaciju za četvrti pogon u Srbiji - U Kraljevu niče fabrika kablova za Mercedes

Izvor: Beta Utorak, 17.10.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)Ilustracija
Menadžment nemačke kompanije Leoni odlučio je da četvrti pogon te firme u Srbiji bude građen u Kraljevu, izjavila je za Betu zamenik direktora preduzeća Leoni Srbija Aleksandra Pešić.

U pogonu u Kraljevu proizvodiće se kablovi i kablovski sistemi za Mercedes, dok se u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu proizvode kablovi za BMW i Jaguar, rekla je ona i dodala da će Leoni zajedno sa tim pogonom u Kraljevu, nakon 2020. godine u Srbiji imati više od 10.000 radnika.

Leoni, kako je dodala, trenutno u pogonima u Prokuplju, Malošištu i Nišu zapošljava oko 6.000 ljudi.

- Pogon u Nišu ima oko 200 radnika, do kraja godine imaće oko 1.000 zaposlenih, a do 2020. godine broj zaposlenih biće uvećan na oko 2.200 - rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, ukupna vrednost investicija kompanije Leoni u Srbiji do sada iznosi 55 mil EUR.

- Tendencija je da za nekoliko godina vrednost investicija iznosi više od 100 mil EUR - rekla je Pešić.

Ukupna prodaja kompanije Leoni u Srbiji prošle godine iznosila je 4,4 mlrd EUR, a na osnovu dosadašnjih rezultata očekuje se da ove godine prodaja bude uvećana za oko 10%, rekla je ona.

Pešić je kazala da je opredeljenje menadžmenta te kompanije da u Srbiji ulaže u kadrove i razvoj novih proizvoda, tako da će biti odobreno 15 stipendija za studente sa različitih fakulteta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.