NavMenu

Postavljen kamen temeljac za fabriku za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu - Investicija vredna 14 mil EUR

Izvor: Tanjug Subota, 14.10.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: John Kasawa/shutterstock.com)Ilustracija
Kamen temeljac za početak radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu postavljen je u subotu, 14. oktobra 2017. godine.

Direktor JKP Vodovod Kruševac Vladimir Milosavljević rekao je da će postrojenje biti završeno za 15 meseci, kao i da će ova fabrika dovesti Kruševac u red najrazvijenijih gradova u toj oblasti.

- Projekat je obuhvatio kolektor i kanalizacionu mrežu u gradu ukupne vrednosti 24 mil EUR, od čega je 14 miliona uloženo u ovo postrojenje - rekao je Milosavljević.
Projekat se radi pozajmicom KFW banke na 12 godina, a 95% sredstava vratiće Srbija, a 5% JKP Vodovod Kruševac.

Ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović je rekla da je ključno da se novac dobijen od nemačke KFW banke iskoristi odgovorno i da rokovi budu ispoštovani.

- Do decembra 2018. novac mora biti iskorišćen. Sa ovom bankom radimo i fabrike pijaće vode i ukupno 218 mil EUR ulažemo u komunalnu infrastrukturu koja je veoma važna za svakodnevni život, i svaki put kada pustimo vodu moramo da razmišljamo koliko je značajno raditi na toj mreži i na zaštiti životne sredine - rekla je Mihajlović.

Direktor KFW banke Arne Goso rekao je da ovo prvo moderno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Srbiji, koje će biti u skladu sa standardima EU, i dodao da će "Kruševac biti pionir i uzor u ovoj oblasti. Nadamo se punom funkcionisanju kompletne mreže od 2019. godine".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.