NavMenu

Taypa otvara fabriku u pogonima Autotransporta - Turci planiraju i srednju tekstilnu školu u Kraljevu

Izvor: eKapija Petak, 13.10.2017. 12:18
Komentari
Podeli
(Foto: Ursa Major/shutterstock.com)
Turska tekstilna kompanija Taypa otvoriće proizvodni pogon u Kraljevu i zaposliti do 2.500 radnika, a useliće se u prostor Autotransporta nakon kupovine imovine iz stečaja i adaptacije prostora, prenosi sajt Grada Kraljeva.

- Mislim da je to jako dobra poruka – na zgarištu nekadašnjeg kraljevačkog giganta napravićemo novu fabriku, iz nečega što više ne postoji stvaramo nove fabrike i nova radna mesta - kazao je Terzić dodavši da će grad uraditi sve kako bi fabrika počela da radi što je ranije moguće.

- Više od godinu dana trajali su razgovori na najvišem državnom nivou oko otvaranja turske fabrike u Kraljevu - kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva i dodaje da su razgovori vođeni u tri faze i da posle tri decenije Kraljevo dobija novu fabriku.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo Aleksandra Nestorovića, Autotransport prvo mora da bude kupljen iz stečaja, ali ga ne kupuje grad Kraljevo.

- Investitor neće sve rušiti, ući će u rekonstrukciju postojećih objekata. Imamo dobru čeličnu konstrukciju, a biće urađene i analize i procene stanja. Imao sam priliku da vidim vizuelno isprojektovanu modernu fabriku - rekao je Nestorović dodavši da će investitori učiniti sve da izgrade srednju tekstilnu školu, s namerom da ona uđe u sistem našeg školstva, kako bi na završetku investicije imali obučen kadar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.