NavMenu

Energoinvest širi poslovanje u IT sektoru - Potpisani ugovori sa kompanijama SparkFun i Buck

Izvor: Indikator Četvrtak, 12.10.2017. 15:20
Komentari
Podeli
(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Sarajevski Energoinvest potpisao je ugovor o zastupništvu sa renomiranom američkom kompanijom SparkFun Electronics.

Ugovor se odnosi na nabavku opreme koju će Energoinvest koristiti u budućem poslovanju, kao i na ekskluzivno pravo distribucije i maloprodaje njihovih proizvoda. Ova saradnja daje kompaniji u BiH novu referencu i otvara nove mogućnosti u IT tehnologiji.

- Poznato je da je naša kompanija u prethodnom periodu organizovala niz radionica kojim je zaposlene obučila za primenu novih tehnologija u svrhu efikasnije pripreme i realizacije poslova. To su, pre svega, upravljanje dronom, konstruisanje i programiranje IoT elektronskih uređaja, te edukacija iz oblasti 3D dizajna i štampe. Implementacija proizvoda ovog partnera koristiće se za sklapanje uređaja za primenu novih tehnologija, kao što su 3D printeri, IoT elektronski uređaji, nadogradnja softvera za dron i druga softverska rešenja, koja će direktno olakšati realizaciju projekata, onih koji su u toku i svih budućih - saopštili su iz Energoinvesta.

Takođe navode da će nabavkom delova i opreme, kao i elektronskih komponenti preko SparkFun-a, konstruisati proizvode koji će biti znatno jeftiniji, a samim tim i konkurentniji na tržištu.

- Prodajom ovih komponenti i proizvoda omogućićemo da pojedinci i kompanije iz BiH zakorače u svet informacionih tehnologija na novi i prihvatljiviji način nego dosada - ističu.

Energoinvest je potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskom kompanijom Buck, koja se bavi proizvodnjom i projektovanjem inovativnih proizvoda za rasvetu svih vrsta prostora, visokog kvaliteta uz minimalni utrošak energije. Energoinvest će raditi softverska rešenja za pojedine proizvode Buck-a.

Jedan od planova za naredni period je zajednički nastup sa ovim partnerom, na domaćem i inostranom tržištu, kroz ponudu najnovijih rešenja u oblasti rasvete na tržištima gde je Energoinvest prisutan. Takođe, planirana je saradnja na projektima pametnih zgrada i gradova, saopšteno je iz sarajevske kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.