NavMenu

Pretty group spreman za početak proizvodnje u Somboru - U prvoj fazi posao za 300 tekstilaca

Izvor: Novosti Sreda, 04.10.2017. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)Ilustracija
Proizvođač trikotaže Pretty Group iz Dake (Bangladeš), nedavno je potpisao ugovor o iznajmljivanju dve hale bivšeg preduzeća Zastava-specijalni automobili u Somboru, radi proizvodnje pletenog tekstila. Završena je adaptacija prostora i useljavanje mašina, a kako je planirano proizvodnja bi trebalo da počne uskoro.

Zasad je ovde otvoren Centar za prezentaciju proizvoda i procesa proizvodnje. Zainteresovani mogu bez ikakvih obaveza da ga posete i da se upoznaju sa delatnošću firme. Oni će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa načinom rada i proizvodnje, kako se pletu džemperi, puloveri i ostali proizvodi trikotaže za najbolje svetske brendove. Osim toga, zainteresovani će imati mogućnost da isprobaju svoje veštine u pletenju i šivenju na najsavremenijim mašinama.

Sporazumom koji je potpisan sa Ministarstvom privrede, u pogonima ove kompanije u Somboru biće zaposleno u naredne dve godine ukupno 1.100 radnika, a investitor je dobio sredstva podsticaja od 3,4 mil EUR.

Prema rečima Davora Brečića, predstavnika kompanije, ukupna procenjena vrednost ulaganja ovog giganta iznosi 14,3 mil EUR. Očekuje se godišnja proizvodnja od 2,4 miliona proizvodnih jedinica.

U prvoj fazi posao će dobiti 300 radnika, a kako obuka bude tekla, širiće se mogućnost za prijem nove radne snage. U ovoj kompaniji tvrde da narudžbina ima dovoljno, ali nedostaje kvalifikovana radna snaga.

- Razvojna agencija Vojvodine pružila nam je izvanrednu podršku. U Zastavi-specijalni automobili možemo da počnemo sa radom bez ikakvih problema - ističe Brečić.


On dodaje da je već sada sasvim izvesno da su hale od 2.000, odnosno, 3.000 kvadratnih metara, nedovoljne za planiranu proizvodnju u Somboru, pa će narednih meseci biti doneta odluka o proširenju pogona na 12.000 kvadrata u Industrijskoj zoni ili na postojećoj lokaciji.

Kompanija Pretty Group zapošljava na tri kontinenta ukupno 18.000 radnika i jedna je od najvećih južnoazijskih proizvođača trikotaže, sa ukupnim godišnjim prihodom od 160 mil EUR. Posluje u Nemačkoj i Austriji, a fabrike su zasada u Bangladešu i Srbiji. Sirovine nabavljaju iz Italije, Bugarske i Turske, a radi se za poznatog kupca, prenose Novosti.

Preduzeće u Srbiji registrovano je kao Pretty Sweaters u Somboru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.