NavMenu

Dodeljene nagrade 51. Bitefa - Grand prix za dvadesetčetvoročasovnu predstavu Olimp

Izvor: eKapija Nedelja, 01.10.2017. 08:22
Komentari
Podeli
Pozorište/Ilustracija (Foto: aerogondo2/shutterstock.com)Pozorište/Ilustracija
Predstavom Istrebljenje mladog nemačkog reditelja turskog porekla Ersana Mondtaga na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu (30. septembra) završen je 51. Bitef održan pod sloganom Epic Trip (22. do 30. septembra).

Od šestočasovne predstave Quizoola!, koja je najavila ovogodišnji festival, 24-časovne predstave flamanskog reditelja Jan Fabra Olimp koja je svečano otvorila festival i ništa manje glamoroznih predstava Biblija, prvi pokušaj, Carstvo nebesko, Sneg i (Sa)slušanje, publika je u devet dana festivala i 40 pozorišnih sati, u glavnoj selekciji mogla da pogleda predstave i svetske umetnike iz Belgije, Slovenije, Velike Britanije, Srbije, Nemačke, Irana i Švajcarske.

Svoju odluku međunarodni žiri u sastavu: Marija Ševcova (predsednica žirija), Margareta Sorensen, Ivana Sajko, Draško Adžić i Ivan Koruga, objavio je u beogradskom restoranu Papalada.

Grand prix Mira Trailović za najbolju predstavu u celini prema odluci žirija pripala je predstavi Olimp - u slavu kulta tragedije, predstava od 24 sata u režiji čuvenog flamanskog reditelja Jan Fabra.


Specijalna nagrada Jovan Ćirilov dodeljena je predstavi (Sa)Slušanje, reditelja Amir Reza Kuhestanija.

Politikin žiri u sastavu Batić Bačević, urednik Kulturne rubrike Politike, Ana Tasić, teatrološkinja, kritičarka Politike, Borka Golubović Trebješanin, novinarka Kulturne rubrike Politike, Iva Milošević, pozorišna rediteljka i Dijana Milošević, rediteljka i osnivačica DAH teatra, jednoglasno je odlučio je da se ovogodišnja nagrada Politike, 40. put po redu, za najbolju režiju na 51. Bitefu dodeli predstavi Olimp - u slavu kulta tragedije, predstava od 24 sata u režiji čuvenog flamanskog reditelja Jan Fabra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.