NavMenu

Crna Gora traži koncesionara za žičaru Kotor-Cetinje - Prijave do 16. oktobra

Izvor: RTCG Sreda, 27.09.2017. 10:25
Komentari
Podeli
Žičara će prolaziti preko Nacionalnog parka LovćenŽičara će prolaziti preko Nacionalnog parka Lovćen
Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore produžilo je do 16. oktobra rok za dostavljanje prijava na javni poziv za pretkvalifikaciju za dodeljivanje koncesije za izgradnju i upravljanje novom žičarom od Kotora do Cetinja.

Javni poziv je raspisan 1. avgusta, a prvobitni rok za dostavljanje prijava bio je 5. septembar.

Projekat žičare će se realizovati po modelu DBFOT - projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj i prenesi.

Iz Ministarstva su podsetili da su izrađeni studija izvodiljivosti i revidirani idejni projekat, za sve faze osim za mašinske instalacije, stanice žičare i konstrukcije stubova žičare, za koje su urađena idejna rešenja.

Žičara će se prostirati od opštine Kotor do Cetinja, prelazeći preko Nacionalnog parka Lovćen.

Celokupna ruta biće podeljena u tri deonice, sa četiri stanice - Dub, Kuk, Ivanova Korita i Cetinje. Ukupna dužina žičare iznosiće oko 15 kilometara.

Koncesija za projekat će biti dodeljena putem međunarodnog nadmetanja u dvostepenom postupku, u skladu sa crnogorskim Zakonom o koncesijama.

Da bi se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka tendera, podnosioci prijave ili konzorcijumi moraju ispuniti određene preduslove među kojima su da njihova prosečna dobit, kapital i prihod za poslednje tri fiskalne godine moraju biti veći od nule, 5 mil EUR, odnosno 40 mil EUR.

Podnosilac prijave mora da ima iskustvo, ili da je zaključio predugovor o učešću u realizaciji projekta sa subjektom koje ima iskustvo, u izgradnji i opremanju najmanje jednog operativnog sistema žičare, dužine najmanje dva kilometra, koji je izgrađen u poslednjih pet godina.

Takođe, podnosilac mora i da ima iskustvo u postupcima koncesije, odnosno javno-privatnog partnerstva, u svojstvu finansijera ili koncesionara, pri čemu troškovi izgradnje infrastrukturnih objekata koji su predmet koncesije iznose najmanje 15 mil EUR u poslednjih pet godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.