NavMenu

Ralu Srbija počela saradnju sa kompanijom Nagel-Group - Širenje LTL mreže prema Balkanu

Izvor: eKapija Utorak, 26.09.2017. 13:44
Komentari
Podeli
Ralu Srbija, kompanija specijalizovana za logistiku hladnog lanca, ostvarila je saradnju sa jednom od najvećih zapadnoevropskih logističkih firmi u hladnom lancu – Nagel-Group, čime je postala deo mreže evropskih poslovnica ove kompanije.

Kako se navodi u saopštenju Ralu Srbija, koristeći postojeću infrastrukturu, obe kompanije rade na širenju LTL mreže iz Evrope prema Balkanu, kao i sa Balkana prema evropskim državama. Time je omogućeno da klijenti Nagel-Group svoju robu prodaju i transportuju na teritoriji Balkana, kao i da Ralu isti servis može ponuditi svojim korisnicima.

Ova saradnja obuhvata i isporuku zbirnih pošiljki pod temperaturnim režimom iz Zapadne Evrope prema Srbiji, a nakon toga i dostavu robe na teritoriji cele Srbije u roku od 24 časa preko postojećih cross-dock platformi.

- Pokretanjem saradnje sa kompanijom Nagel-Group našim kupcima omogućavamo visok nivo usluga u segmentu zbirnih i delimičnih utovara robe pod temperaturnim režimom, kroz korišćenje velike mreže Nagel distributivnih i cross dock centara na teritoriji cele Evrope. Time pružamo veće mogućnosti i bolja rešenja, optimizaciju lanca nabavke kroz smanjenje cene transporta i prihvatljiva tranzitna vremena. Takođe, u okviru naše kompanije pružamo kompletnu (integrisanu) logističku uslugu u hladnom lancu, angažujući sve raspoložive kapacitete - internacionalni transport, usluge carinskog posredovanja, skladištenje i distribuciju do krajnjih kupaca - istakao je Vladimir Milosavljević, direktor Ralu Srbija.

Ovim partnerstvom Nagel-Group širi oblast pokrivenu jedinstvenom mrežom kontrolisanog temperaturnog režima za prehrambene proizvode.

U cilju dodatnog unapređenja usluga, Ralu logistika je proširila i vozni park novim Mercedesovim dostavnim vozilima, opremljenim najsavremenijom tehnologijom. Reč je o kombinaciji Mercedesovih kamiona marke Atego, vozila koje se već dokazalo na evropskim putevima i predstavlja pravo rešenje za distribucijski saobraćaj, kao i Lamberetovih izolovanih komora i rashladnih uređaja Carrier Transicolda, čime je stvoreno dostavno vozilo najvišeg kvaliteta za prevoz robe u temperaturnim uslovima od -30 do +30 stepeni Celzijusa, navedeno je u saopštenju.


Nakon proširenja kapaciteta i uređenja logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni u Ugrinovcima, sa skladištem pod kontrolisanim temperaturnim uslovima površine 8.000 m2, kompanija Ralu intenzivno puni ove skladišne kapacitete. Ulaskom prvih klijenata za koje se radi distribucija na teritoriji cele Srbije, Ralu sada pruža kompletnu logističku uslugu u hladnom lancu. Uspostavljena je i prva cross-dock platforma u Nišu koja će uveliko olakšati poslovanje, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.