NavMenu

Jubilarni LORIST od 3. do 8. oktobra na sajmu u Novom Sadu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.09.2017. 11:40
Komentari
Podeli
(Foto: Steve Oehlenschlager/shutterstock.com)
Na Novosadskom sajmu će od 3. do 8. oktobra biti održan jubilarni 50. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta.

LORIST događaji u Novom Sadu priređuju se s ciljem da ostanu centralno mesto za profesionalne učesnike u temama posvećenim očuvanju prirode i negovanju zdravih stilova života, najavili su organizatori.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je da je ovogodišnji LORIST najjači od 2009.

- Beležimo ozbiljan rast u svim segmentima. Imaćemo više od 400 izlagača iz 11 zemalja, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i Srbije - rekao je Cvetković.

Cvetković je kazao da će proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova posetiocima na sajmu ponuditi najkvalitetnije prozvode i opremu za lov i ribolov, dodajući da je pripremljena izložba lovačkih trofeja. Kako je rekao Cvetković, poslednja takva izložba održana je na Novosadskom sajmu 1993. godine.

Međunarodni sajam turizma, ističe Cvetković, od ove godine je fokusiran na Dunavski region.

Treću godinu zaredom, zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora.

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić rekao je da će se Pokrajinska vlada na Sajmu predstaviti sa četiri sekretarijata, za privredu i turizam, za urbanizam i zaštitu životne sredine, poljoprivredu i za sport i omladinu.

- Poseban segment biće posvećen promociji ekološkog turizma. Imamo dobar razlog što to radimo, a to je stavljanje rezervata Gornjeg Podunavlja pod zaštitu UNESCO-a. To je prvi put u Vojvodini, a drugi put u Srbiji. U pitanju je veoma značajan događaj, naročito što se u Gornjem Podunjavlju nalaze značajna lovišta - rekao je Galić.

Po prvi put na Sajmu turizma predstaviće se i Vojvodinašume, koje će obeležiti 15 godina.

Ovogodišnji Sajam sporta u Novom Sadu neuporedivo je bogatiji u odnosu na prethodne godine, a biće održan pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, najavljuju organizatori.

Na otvorenim terenima biće postavljeni sportski tereni za fudbal, odbojku, košarku i rukomet, dok će u hali biti montirani ringovi za borilačke sportove, rekao je v.d. načelnika Gradske uprave za sport i omladinu, Vlastimir Mastilović.

Sajmovi lova, ribolova, hortikulture i ekologije traju od 3. do 8. oktobra, sajmovi turizma i sporta održavaju se od 5. do 7. oktobra, a Sajam konjarstva traje dan duže do 8. oktobra.

Porodični dan je petak, 6. oktobar, kada će cela porodica - roditelji sa decom do 16 godina, ulazak na sajam plaćati po ceni jedne karte.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.