NavMenu

Envidome novi korisnik Slobodne zone u Vranju - U planu gradnja solarnih parkova

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Preduzeće Envidome zvanično će postati novi korisnik Slobodne zone u Vranju od 1. decembra ove godine. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktor Slobodne zone u Vranju Goran Živković i vlasnik kompanije Envidome Christou Ioannis, prenosi RTV Ritam.

Envidome je, inače, osnovan polovinom 2013. u Nišu, i bavi se izgradnjom mini solarnih elektrana i proizvodnjom struje iz obnovljivih izvora energije.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vranja Zorana Velinovića, ovo preduzeće ima priznate reference i saradnju sa kompanijama u implementaciji inženjerskih projekata obnovljivih izvora eneregije, među kojima su kineski Talesun Energy i kanadski Canadian Solar, vodeće u proizvodnji solarnih panela.

- U narednom periodu očekujemo dolazak i Talesun grupe, koja će takođe postati korisnik Slobodne zone, a u toku su i inicijalni razgovori o izgradnji solarnih parkova u delu Slobodne zone i okolini Vranja - ističe Velinović.

On dodaje da rukovodstvo grada intenzivno razgovara sa još nekoliko kompanija koje se zainteresovane za ulaganje u Vranju, pre svega u oblasti građevinarstva, prehrambene i tekstilne industrije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.