NavMenu

Envidome novi korisnik Slobodne zone u Vranju - U planu gradnja solarnih parkova

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 15:56
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Preduzeće Envidome zvanično će postati novi korisnik Slobodne zone u Vranju od 1. decembra ove godine. Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su direktor Slobodne zone u Vranju Goran Živković i vlasnik kompanije Envidome Christou Ioannis, prenosi RTV Ritam.

Envidome je, inače, osnovan polovinom 2013. u Nišu, i bavi se izgradnjom mini solarnih elektrana i proizvodnjom struje iz obnovljivih izvora energije.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Vranja Zorana Velinovića, ovo preduzeće ima priznate reference i saradnju sa kompanijama u implementaciji inženjerskih projekata obnovljivih izvora eneregije, među kojima su kineski Talesun Energy i kanadski Canadian Solar, vodeće u proizvodnji solarnih panela.

- U narednom periodu očekujemo dolazak i Talesun grupe, koja će takođe postati korisnik Slobodne zone, a u toku su i inicijalni razgovori o izgradnji solarnih parkova u delu Slobodne zone i okolini Vranja - ističe Velinović.

On dodaje da rukovodstvo grada intenzivno razgovara sa još nekoliko kompanija koje se zainteresovane za ulaganje u Vranju, pre svega u oblasti građevinarstva, prehrambene i tekstilne industrije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.