NavMenu

Potpisano sedam protokola o saradnji Beograda i Pekinga

Izvor: eKapija Subota, 16.09.2017. 15:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i vršilac dužnosti gradonačelnika Pekinga Čen Đininga potpisali su subotu (16. septembra 2017. godine) sedam sporazuma o saradnji dva grada, prenosi Beoifno.

- Sporazum o saradnji Beograda i Pekinga potpisan je još 1980. godine i Beograd je bio prvi grad u Evropi sa kojim je Peking imao takav sporazum. Pre dve godine taj sporazum smo obnovili – rekao je Mali.

Sporazume su potpisali kompanija Beijing Medwaste Engineering Co. Ltd i Kompanija Sinofarm o postrojenju za preradu medicinskog otpada. Kompanija Beijing Caofeidian Vocational Education City Investment Co. Ltd i China Road And Bridge Corporation (Serbia) potpisali su Pismo o namerama za investiranje u srpko-kineski industrijski park, dok su Pekinški biro za štampu, publikacije, radio, film i televiziju i Filmski centar Srbije potpisali su Memorandum o razumevanju o filmskoj saradnji.

Sporazume o saradnji potpisale su Centralna biblioteka Kine i Biblioteka grada Beograda, kao i Pekinška komora za Međunarodnu trgovinu i Privredna komora Beograda, dok su memorandume o razumevanju potpisali Pekinška komisija za obrazovanje i Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda, kao i Pekinški simfonijski orkestar i Beogradska filharmonija.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti turizma, naveo je Mali i podsetio da je u petak (15. septembra 2017. godine) obavljen prvi let na liniji Beograd – Peking, preko Praga. Prema njegovim rečima, u prvih šest meseci ove godine, s obzirom na to da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uvela bezvizni režim za građane Kine, imamo 130% više turista iz Kine nego u istom periodu prošle godine, prenosi Beoinfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.