NavMenu

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Marokom

Izvor: Tanjug Petak, 15.09.2017. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: Dabarti CGI/shutterstock.com)
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je u petak, 15. septembra 2017. godine, Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka sa Mohamedom Saidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, rukotvorina i socijalne ekonomije te zemlje.

Dvoje ministara ocenili su da postoje velike mogućnosti da se ekonomska saradnja još unapredi.

- Srbija i Maroko imaju odlične diplomatske odnose, verujem da ćemo i na polju ekonomske saradnje ostvariti dobre rezultate, s obzirom na to da su mogućnosti za to velike. Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja korak ka ostvarenju bolje privredne saradnje dve zemlje - izjavila je Mihajlović prilikom potpisivanja sporazuma, saopšteno je iz njenog kabineta.

Potpredsednica vlade predložila je ministru Sajidu da se organizuje skup privrednika dve zemlje, s obzirom na to da su, kako je istakla, investicioni potencijali ogromni.


- Kao i Maroko, i Srbija se nalazi između Istoka i Zapada. Sigurna sam da naša saradnja, kako u oblasti turizma, tako i u ostalim privrednim granama, može i treba da bude mnogo bolja - istakla je Mihajlović.

Ministar Said zahvalio je potpredsednici vlade na, kako je rekao, volji i želji da zajedno rade na uspostavljanju boljih ekonomskih odnosa.

- Uprkos izvanrednim političkim odnosima, naša ekonomska saradnja treba da bude na višem nivou. Moja današnja poseta i potpisivanje ovog sporazuma imaju za cilj dalje razvijanje naših ekonomskih odnosa - zaključio je Said.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.