NavMenu

Radnici Ratka Mitrovića obustavili radove na Slaviji i u Ruzveltovoj zbog neisplaćenih zarada

Izvor: Danas/Tanjug Ponedeljak, 11.09.2017. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Dva meseca nakon što su prvi put obustavili radove u Mije Kovačevića i na Slaviji zbog neoverenih zdravstvenih knjižica i neisplaćenih zarada, radnici firme Ratko Mitrović Niskogradnja jutros su ponovo odložili alat i prekinuli sav posao na rekonstrukciji puteva u Ruzveltovoj ulici kod Vukovog spomenika, ali i na Slaviji.

- Dobili smo početkom septembra 15% od februarske zarade, nekih 5.000 do 6.000 dinara, i jedan prevoz, šta može sa tim da se uradi. Treba da plaćamo stanove, račune, to nije dovoljno ni za šta - kaže za Danas Rade Petrović iz Samostalnog sindikata u ovoj firmi.

On i još dvadesetak kolega u nedelju (10. septembra 2017. godine) su obustavili rad kod Vukovog spomenika. Trenutno čekaju da vide da li će im poslodavac uplatiti ono što im duguje.

- Duguje nam ostatak februara, tri prevoza, julsku platu - nabraja Petrović i dodaje da problem sa platama i odnosom vlasnika (MBA Miljković) prema radnicima traje već tri godine, gotovo dve godine neprekidno.

- Za sve zaposlene u firmi ova noćna mora traje tri godine. Ljudi poslednjih meseci rade po 300 do 310 sati mesečno, a plaćeni su za 170 sati, ni toliko - ističe Petrović.

On kaže da bi svaki prekovremeni sat trebalo platiti duplo, ali da se to ne poštuje već se povremeno dele stimulacije od nekih 7.000 ili 8.000 dinara.

- Šta će biti sa svima nama kada se završe ovi radovi koji su hitni, ako se sada ponašaju ovako. Šta će biti kada rekonstrukcija bude završena, kada sada nema novca za nas - pita se Petrović i naglašava da će obustava radova trajati dok im se ne isplati novac.

MIHAJLOVIĆ: Proverićemo da li su u Ratku Mitroviću dobijali plate

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas za Tanjug da će njeno ministarstvo proveriti da li su se radnicima kompanije Ratko Mitrović, koji su obustavili radove, redovno uplaćivali porezi i doprinosi.

- Inspekcija rada mora da proveri da li su isplaćene plate. Ono što ovo ministarstvo može je da se pogledaju "bele" i "crne" liste, da li se plaćaju porezi i doprinosi - poručila je ministarka Mihajlović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.