NavMenu

Kineski Yinlong zainteresovan i za investicije u Nišu

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 11.09.2017. 15:52
Komentari
Podeli
(Foto: PORTRAIT IMAGES ASIA BY NONWARIT/shutterstock.com)
Predstavnici kineske kompanije Yinlong zainteresovani su za moguća ulaganja u privredu Niša i sa predsednikom Skupštine grada, Radetom Rajkovićem, obišli su neke od fabrika i industrijskih lokacija, kao i niški aerodrom koji osim redovnih aviolinija razvija i kargo saobraćaj.

- Prikupljamo informacije, veoma smo zainteresovani za ono što možete da nam pokažete i ponudite. To nam može biti značajno kada se odlučimo i dođemo da poslujemo u Srbiji - rekao je Gao Chao, generalni menadžer Yinlong Tianjina.

Rajković je kineskim investitorima predstavio Aerodrom Niš i Lokomotivu, te Nišku banju jer su zainteresovani i za banjski turizam. Uz to, naglašene su sve prednosti koje Niš kao univerzitetski centar ima.

- Predstavili smo potencijale naučno-tehnološkog parka koji će biti završen do 2019. godine, ali i naših stručnjaka koji se školuju za savremene tehnologije i sve ostale oblasti koje univerzitet ima sa svojih trinaest fakulteta - rekao je Rade Rajković.


Dan ranije, predstavnici Yinlonga koji u Srbiju stižu posredstvom CSEBA-e, razgovarali su s premijerkom Anom Brnabić i ministrom privrede Goranom Kneževićem, te ponovili su interesovanje za Ikarbus, ali i neke druge kompanije u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.