NavMenu

OT Logistics povećava udeo u Luci Rijeka - Poljska kompanija kupila još 11,75% akcija

Izvor: Poslovni dnevnik Utorak, 05.09.2017. 18:04
Komentari
Podeli
(Foto: Lukarijeka.hr)
Hrvatska će 11,75% deonica Luke Rijeka prodati poljskom OT Logisticsu za 79,2 miliona kuna (10,7 mil EUR), čime će ta poljska kompanija povećati svoj vlasnički udeo u Luci Rijeka na 32,56%.

Poljski OT Logistics trenutno drži 20,81% deonica Luke Rijeka i drugi je najveći pojedinačni deoničar, a kompanija je jedina podnela ponudu za 11,75% deonica Luke Rijeka u vlasništvu Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP).

Upravno veće CERP-a je odluku o pokretanju prodaje državnih deonica u Luci Rijeka donelo krajem juna, a do isteka roka, 28. avgusta, CERP je primio jednu obavezujuću ponudu - od poljske kompanije.

Poljski OT Logistics je u maju 2015. godine u javnoj ponudi deonica Luke Rijeka stekao 20,81% udela, a tada je objavio i da je zainteresovan za dalje ulaganje u Luku Rijeka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.