NavMenu

Deponija Keleš na čekanju - I Nišu i koncesionarima sporne cena i garancije

Izvor: eKapija Utorak, 05.09.2017. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: wiklander/shutterstock.com)
Grad Niš ne odustaje od Regionalne deponije Keleš, kaže direktor Regionalne razvojne agencije Jug Bojan Avramović i naglašava da grad ne mora da žuri sa trećim pozivom koncesionarima za izgradnju deponije.

- Uslovi koji su propisani konkursom su jasni, i što se tiče cene i što se tiče garancija, i grad neće odustajati od njih po cenu i da se odustane od izgradnje Keleša - kaže Avramović a prenosi Zona plus.

On objašnjava da bi, nakon što su propali prvi i drugi poziv za pronalaženje koncesionara, sada bio raspisan otvoreni pregovarački postupak i dodaje da "sa tim treba biti oprezan kako bi se zaštitili interesi grada i građana".

Prema rečima Avramovića, postoji interesovanje stranih kompanija za gradnju Keleša, ali ono što ih odbija je cena od 40 EUR po toni prerađenog otpada koja se ugovorom nudi. Takođe, strani partneri predlažu da njima plaća grad, dok bi gradu plaćali stanovnici.

Avramović dodaje da bi, u slučaju da ne bude gradnje Keleša, grad nastavio da odlaže otpad na postojećoj deponiji.

Prema prvobitnim najavama izgradnja Regionalnog centra za upravljanje otpadom Keleš trebalo je da krene početkom 2016. godine.
Regionalni centar rešio bi problem odlaganja otpada sa područja Niša, Sokobanje, Doljevca, Gadžinog Hana, Merošine, Aleksinca, Svrljiga i Ražnja, a koncesija bi bila data na 25 godina i za godišnju isporuku 82 hiljade tone otpada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.