NavMenu

Delta u maju 2018. otvara tržni centar u Varni - Ugovor sa bugarskim AP Investments vredan 120 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.09.2017. 14:37
Komentari
Podeli
Kompanija Delta Real Estate, deo Delta holdinga, potpisala je danas sa bugarskom kompanijom AP Investments ugovor o akviziciji tržnog centra u Varni, drugom po veličini gradu u Bugarskoj i važnom turističkom centru na Crnom moru.

Ugovor je vredan 120 mil EUR, a tržni centar čija će se gradnja finalizovati u partnerstvu sa bugarskom kompanijom, zvaće se Delta Planet.

Završni radovi na objektu počinju ovih dana i izvodi ih bugarska kompanija Planex. Očekuje se da budu završeni do maja sledeće godine, za kada je predviđeno i otvaranje tržnog centra.

- Delta Real Estate nastavlja svoje strateško širenje u oblasti nekretnina. Zadovoljstvo mi je da mogu zvanično da najavim otvaranje još jednog gradilišta u zemlji Evropske Unije, u Bugarskoj - rekla je nakon potpisivanja ugovora generalna direktorka te kompanije Zorana Ždrale Burlić.

Ona je navela da će novi šoping-mol Delta Planet u Varni imati tri sprata i tri podzemne etaže za parkiranje.

- U tržnom centru biće i oko 160 lokala različite namene, dok će bioskop sa 12 sala biti najveći u Bugarskoj - rekla je Zorana Ždrale Burlić.

Planirano je i dovođenje novih, svetski poznatih modnih brendova, a posebno je istaknuta i zelena bašta na krovu, sa pogledom na grad i Crno more, što će, kako kažu, objekat "činiti jedinstvenim u okolini".

AP Investments ulaže u zdravstveni sektor u Srbiji?

Partner kompanije Delta u ovom poslu - AP Investments iz Sofije, na čijem čelu su dvoje poznatih bugarskih preduzetnika, Angel Angelov i Peter Dudolenski, već poseduje veliki broj investicija u oblasti razvoja nekretnina, zdravstva, trgovine i maloprodaje u Bugarskoj.

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.