NavMenu

Smederevska Železara HBIS najveći izvoznik iz Srbije u julu 2017.

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 04.09.2017. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: Shestakov Dmytro/shutterstock.com)
Najveći srpski izvoznik u periodu januar-jul 2017. godine i dalje je kompanija Fiat Crysler Srbija, dok je u julu mesecu to bila železara HBIS grupa (ranije Hesteel).

Kako je objavilo Ministarstvo finansija, ukupna vrednost izvoza 15 najvećih srpskih izvoznika od početka godine do kraja jula iznosila je 2,4 mlrd EUR.

Fiat je u posmatranom periodu ostvario izvoz vredan 600,4 mil EUR, sledi HBIS grupa sa 321,1 mil EUR, a prati ih pirotski Tigar sa 210,8 mil EUR.

Naftna industrija Srbije je na četvrtoj poziciji sa izvozom od 168,1 mil EUR, peti je Tetra Pak Production sa 129,2 mil EUR, ispred HIP Petrohemije koja je na stranim tržištima prodala robu za 114,6 mil EUR.

Sedmo mesto drži Leoni iz Prokuplja, čiji je sedmomesečni izvoz vredeo 105 mil EUR, a slede Društvo za trgovinu Robert Bosch sa 103,7 mil EUR, Hemofarm sa 100,9 mil EUR i MK Grupa sa 100,5 mil EUR.


Victoria grupa je u posmatranom periodu ostvarila izvoz od 94,9 mil EUR, zauzevši 11. poziciju, a u stopu je prati Gorenje iz Valjeva sa 94,8 mil EUR.

RTB Bor se nalazi na 13. mestu s vrednošću eksporta od 92,5 mil EUR, ispred Yura korporacije koja je realizovala izvoz od 92,4 mil EUR, a listu petnaest najvećih srpskih izvoznika zaključuje Grundfos iz Inđije sa iznosom od 91,5 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.