NavMenu

Propao dogovor za Gošu - Radnici i dalje u štrajku

Izvor: Tanjug Četvrtak, 31.08.2017. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Štrajkački odbor Goše je, posle objavljene vesti da je postignut dogovor i da će posle skoro šest meseci do petka biti prekinut štrajk, saopštio da je dogovor propao.

Sada kažu da je dogovor propao, jer im je direktor Mulituin Šćepanović preneo poruku ministra privrede Gorana Knežević da država neće da im pomaže, prenosi RTS.

Takođe, u Ministarstvu privrede kažu da ostaju pri dogovoru, ali da nikakva uplata nije moguća pre nego što se isporuče dva vagona za srpske železnice.

Naime, predsednik Štrajkačkog odbora je u sredu ujutro izjavio da su radnici doneli odluku o prekidu štrajka kada radnicima bude uplaćena prva od dve dogovorene uplate od po 30.000 dinara.

- Direktor Milutin Šćepanović kaže da ministar i vlada neće više da nam pomažu, da smo neradnici i da niko nema poverenja u nas - tvrdi Vujičić.

Navodi i da je bio kod generalnog direktora sa ljudima iz Štrajkačkog odbora i da mu je rekao da dogovor ne važi, kao i da su radnici i dalje u štrajku. Šćepanović kaže da mu je u Vladi rečeno - ne.

- Naloženo mi je da se vagoni isporuče za tri do pet dana i da će odmah potom svakom radniku biti isporučeno 30.000 dinara, zato što imamo fakturu. U ovom slučaju je garant Vlada Srbije da će biti plaćeno. Svaki radnik će dobiti po 30.000 onog momenta kad se isporuči - kaže Šćepanović.

Vujičić je ranije rekao Tanjugu da je postignut dogovor rukovodstva sa Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza, koja će sa 20 miliona dinara pomoći da se završi posao za Iran.


Rekao je da će, zahvaljujući tom poslu, radnici dobiti po 30.000 dinara ove nedelje i još 30.000 dinara naredne nedelje, kao i da će početi da rade čim dobiju prvu uplatu.

Posao za Iran je vredan 400.000 EUR i AOFI ce dati Goši 20 miliona dinara kako bi taj posao mogao da se završi, što će biti za oko 20 dana.

Glavni zahtev Štrajkačkog odbora je da se radnicima daju neisplaćene zarade od 2015. Gošu je privatizovala 2007. godine slovačka firma ŽOS Trnava, a sadašnji vlasnik je Lisnart holdings limitid sa Kipra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.