NavMenu

KNEŽEVIĆ: Za Gošu stečaj jedini lek

Izvor: Beta Ponedeljak, 28.08.2017. 18:06
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Ministar privrede Goran Knežević ocenio je da je stečaj "jedini lek" za Fabirku šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i najavio da će Vlada nastaviti da pomaže radnicima te privatne firme da bi počeli da rade.

Knežević je za televiziju B92 rekao i da sve što Vlada može da uradi za tu fabriku spada u "kratkoročne mere" jer se radi o privatnoj fabrici čiji vlasnik ne odgovara na poziv za razgovor.

Knežević je ponovo pozvao vlasnika Goše, odnosno kompanije Lisnart sa Kipra na razgovore.

- Mislim da je stečaj jedini lek za Gošu... a naša ideja je da pomognemo radnicima počnu da rade - rekao je Knežević, napomenuvši da će možda tada vlasnik fabrike biti zaintesovan za razgovore.

Knežević, koji se u ponedeljak (28. avgusta 2017. godine) sastao s radnicima Goše, objasnio je i da u kratkoročne mere spada i obezebđivanje posla sa kineskom kompanijom Hesteel koja je vlasnik smederevske železare, i drugim preduzećima.

Naglasio je i da se bez učešća vlasnika Goše u pregovorima ne može uraditi ništa konkretno.

Prema njegovim rečima, situacija je takva, jer se možda vlasnik neće složiti s nekom odlukom Vlade Srbije.


Posle razgovora sa Kneževićem, predsednik Štrajkačkog odbora radnika Goše Milan Vujičić je izjavio da nije došlo do konkretnog pomaka i da se štrajk nastavlja.

On je rekao da je za pomak potrebno da za pregovarački sto dođe i vlasnik Goše.

Goša državi duguje više od 500 miliona dinara, a radnici nisu primili platu više od 20 meseci zbog čega štrajkuju od marta ove godine. Vlada Srbije je radnicima isplatila jednokratnu pomoć od 60.000 dinara i izdvojila novac za pokrivanje troškova njihovog zdravstvenog osiguranja do kraja septembra ove godine.

Goša je od aprila 2017. u vlasništvu firme Lisnаrt čije je sedište nа Kipru, a pre toga je njen vlasnik bio slovački ŽOS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.