NavMenu

Knežević zakazao sastanak sa predstavnicima Goše za 28. avgust

Izvor: Tanjug Petak, 25.08.2017. 17:39
Komentari
Podeli
Goran Knežević (Foto: YouTube/screenshot)Goran Knežević
Ministar privrede Goran Knežević zakazao je posle prijema pisma zaposlenih u Fabrici šinskih vozila Goša, za ponedeljak 28. avgust sastanak sa rukovodstvom fabrike kao i sa predstavnicima Štrajkačkog odbora, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Kako se navodi u saopštenju, sastanak će se održati u ponedeljak, a cilj je, objašnjavaju u ministarstvu, pronalaženje potencijalnih rešenja za probleme u koje je zapala ova kompanija.

Ministarstvo navodi da u današnjem dopisu radnika i rukovodstva koji je upućen ministru Kneževiću, radnici tvrde da im nije cilj da razgovaraju o politici, već o očuvanju rada fabrike.

- Drago mi je da su i radnici i rukovodstvo fabrike spremni da sednemo za sto i zajedno razmotrimo trenutno stanje i moguća rešenja. Ponavljam, za konstruktivan razgovor, vrata Ministarstva su radnicima Goše uvek otvorena - poručio je ministar Knežević.


Zbog teškog položaja zaposlenih u ovoj privatnoj firmi u vlasništvu Lisnart holding limited, sa sedištem na Kipru, država je, ističe ministar, spremna da razmotri sve dodatne mogućnosti da pomogne radnicima, iako je, kaže, država do sada već uradila i više od onoga što je mogla.

Gostujući ranije u petak na RTS-u, Knežević je rekao da je država do sada obezbedila jednokratnu novčanu pomoć radnicima, overu knjižica, ponudu za drugi posao, reprogramiranje obaveza koje imaju prema državi i drugo, ali da radnici moraju da počnu da rade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.