NavMenu

BRNABIĆ: Nadam se privrednom rastu od 2,5%

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 21.08.2017. 12:49
Komentari
Podeli
Predsednica vlade Ana Brnabić nada se da će privredni rast za ovu godinu biti 2,5% i da će kratkoročne mere koje je vlada planirala da preduzme bar delimično kompenzovati gubitak u BDP-u zbog suše.

- Kratkoročne mere mogu da donesu dodatni rast od 0,2 do 0,3% BDP-a. Dobra stvar je što su svi ostali ekonomski pokazatelji dobri. Izvoz raste 10 do 12%, prerađivačka industrija 6 do 8% - rekla je premijerka.

Ona je podsetila da je privredni rast prošle godine bio 2,8% i dodala da se nada da će ove godine biti 2,5%.


Kako kaže, već je spremno 10-11 projekata koji treba da kompenzuju gubitak u BDP-u do kraja godine, a to su čišćenje kanala, veće subvencije za nabavku traktora i druge opreme, infrastrukturni projekti za koje su pripremljene građevinske dozvole.

Suša tokom ovog leta, ali i jaka zima na početku godine i problemi u termo sektoru uslovili su manji rast BDP-a od očekivanog.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.