NavMenu

Nikola Peković kupio hotel Mediteran u Bečićima

Izvor: Vijesti Subota, 19.08.2017. 13:48
Komentari
Podeli
(Foto: hotelmediteran.info)
Proslavljeni košarkaš Nikola Peković kupio je luksuzni hotel Mediteran u Bečićima u Crnoj Gori koji je vlasništvo kompanije Maestraltours, budvanskog biznismena Blaža Dedića, pišu Vijesti.

Peković, koji je doskorašnji predsednik Košarkaškog kluba Partizan i igrač američkog NBA kluba Minesota, potpisao je krajem jula kupoprodajni ugovor za hotel u Bečićima.

Vijesti prenose da je pravo na svojinu upisano pre dva dana u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Oglas za prodaju hotela bio je raspisan više puta od kada je 2013. godine uveden stečaj u firmu Maestraltours. Poslednji pokušaj prodaje bio je pre godinu, kada su hotel i ostala imovina ponuđeni po ceni od 30 mil EUR.

List piše da je Dedić, čije se poslovanje našlo pod lupom tužilaštva i u Crnoj Gori i Srbiji zbog veza sa grupom narkobosa Darka Šarića i privatizacijom hotela u Srbiji, kupio pre više od deceniju hotel Mediteran od Budvanske rivijere u koji je uloženo više desetina miliona evra i napravljen luksuzni kompleks.

Dedić je ranije negirao navode Specijalnog tužilaštva u Beogradu da je u Srbiji prao novac od kokaina kupujući firme u Vojvodini, upravo za Šarića, a preko svoje firme Maestraltours. Dediću su u Srbiji zaplenjeni vredni hoteli, upravo u vlasništvu tog preduzeća.

Za pranje novca u Beogradu podignuta je posebna optužnica protiv Šarićeve grupe, a Dedić je jedina osoba koja nije na spisku optuženih.

Hotelski kompleks izgrađen je na parceli od 16 hiljada metara kvadratnih i obuhvata hotel Mediteran, kategorisan sa četiri plus zvezdice.

Hotel ima 230 soba i 547 ležaja, pansionski i A la carte restoran, kafeteriju, plažni restoran-piceriju, Loby bar, dve restoranske bašte, noćni klub/kabare, otvoreni i zatvoreni bazen sa Wellness & Spa centrom, fitnes klub, kozmetički i frizerski salon, kongresni centar, Aqua park, fontane, reku i ribnjak, TV salu i suvenirnicu.

Stečaj u Maestraltours uveden je u junu 2013. godine, zbog višegodišnjeg milionskog duga. Račun firme bio je u blokadi pet godina zbog duga od 4 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.