NavMenu

Teklas Automotive počeo izgradnju novog pogona u Vladičinom Hanu - Turci grade i bazen za radnike

Izvor: Beta/Tanjug Petak, 18.08.2017. 11:56
Komentari
Podeli
(Polaganje kamena temeljca) Turska kompanija Teklas Automotive, dobavljač industrije automobila, počela je danas izgradnju novog proizvodnog pogona u Industrijskoj zoni u Vladičinom Hanu.

Teklas sada u Vladičinom Hanu zapoljašljava 360 radnika, a očekuje da uskoro bude zaposleno još 500 ljudi. Plan je da if do 2020. godine ukupno bude 1.500.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da je za radnike Teklasa dobra vest što će dobiti 13. platu i što im je poslodavac obezbedio dobre uslove za rad, te je, kako je naveo, u fabričkom krugu danas počela i izgradnja rekreativnog bazena.

On je najavio da će turski investitori uskoro otvoriti fabrike u Žitorađi i Lebanu i ocenio da je važno da se Srbija ravnomerno razvija i da ljudi ostaju da rade u svojim mestima, a ne da idu u velike gradove u potrazi za poslom.

Početku izgradnje novih proizvodnih pogona Teklas Automative prisustvovali su i ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić, vlasnik Teklasa Raul Danon, ambasador Turske Tanžun Bilgi i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Prva fabrika Teklas Automotive otvorena je u Vladičnom Hanu u aprilu 2016. godine. Turski investitor je počeo proizvodnju sistema za cirkulaciju tečnosti u automobilima u pogonima bivše Sloge koju je kupio u stečaju, a vrednost investicije bila je 11,35 mil EUR.

Planirano je da fabrika u Srbiji pravi automobilske delove za Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen, Škodu...

Kompanija Teklas je osnovana 1971. godine, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i delove od brizgane plastike. Sada ima fabrike u četiri zemlje i zapošljava više od 3.600 radnika. Teklas danas dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvođače u automobilskoj industriji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.