NavMenu

Indijske kompanije zainteresovane za ulaganje u proizvodnju traktora u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.08.2017. 17:47
Komentari
Podeli
(Foto: kovop58/shutterstock.com)
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović razgovarao je u četvrtak, 17. avgusta 2017. godine, sa ambasadorom Indije u Beogradu Narinder Čauhan o mogućnostima za predstavljanje srpskih poljoprivrednih proizvoda na predstojećem sajmu Worldfood India, koji će se održati u novembru.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu precizno definišu oblasti poljoprivredne proizvodnje koje mogu da obezbede plasman srpske robe na indijsko tržište, prenosi sajt Vlade Srbije.

Nedimović je naglasio da je Srbija zainteresovana za učešće na sajmu, i u skladu sa tim, preneo da je prihvatio poziv da poseti pomenutu manifestaciju.

Sagovornici su postigli dogovor o tome da se posebno intenziviraju razgovori o investicijama vodećih indijskih kompanija u oblasti proizvodnje traktora i mehanizacije.

U razgovoru je ocenjeno da bi takve investicije u Srbiji bile od velikog značaja ne samo za sveukupnu privrednu aktivnost, već i za male poljoprivrednike kroz veću dostupnost pristupačnih i kvalitetnih traktora i mehanizacije.

Podsetimo, indijska grupa Tafe ranije je objavila da je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju, kako bi proizvodili traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.