NavMenu

Smederevo gradi zatvoreni bazen - Za izradu projektne dokumentacije sredstva od EU

Izvor: eKapija Nedelja, 13.08.2017. 21:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustracija
Želja da mladima pruže mogućnost da žive zdravije kroz razne sportske aktivnosti, udružila je Grad Smederevo i rumunsku Opštinu Gilad, partnere u projektu "Vodeni sportovi – zdrava budućnost za našu decu". Ovaj, dvosmerni projekat finansira EU, preko programa prekogranične saradnje, piše nedeljni regionalni list Naše novine.

U Smederevu podrazumeva izgradu projektne dokumentacije za izgradnju zatvorenog bazena, a u Giladu radove na otvorenom bazenu kao sportskom centru za decu i mlade. Rok za završetak projekta je maj 2019.

Smederecima je potreban zatvoreni, a meštanima opštine Gilad – otvoreni bazen. Tu je početak ove zajedničke priče koja je zapravo počela krajem 2015, a formalizovana je nedavnim potpisivanjem ugovora o saradnji. Tačnije, reč je o tome da su Grad Smederevo i Opština Gilad postali partneri u projektu koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija, (Interreg-IPA), a koji finansira Evropska unija.

Ukupan budžet projekata je 829.000 EUR. Deo koji koristi Smederevo je 434.869 EUR, a Gilad 394.131 EUR. Evropska unija iz IPA fondova finansira 85% od te sume.

Sredstva koja su dodeljena Smederevu služiće za izradu projektne dokumentacije.

Kako je objasnila Zdravka Kovačević Vasić, načelnica Odeljenja za privredu, poljoprivredu, lokalni ekonomski razvoj i javne nabavke, koja je ujedno i menadžerka projekta, u pitanju je jako složen projekat, koji zahteva izardu studije opravdanosti, istraživačke radove, budući da je reč o napuštenom koritu reke Jezave, na kom se planira izgradnja bazena.

Realizacija projekta trajaće 22 meseca, a do maja 2019, rezultati će biti prezentovani i Evropskoj uniji, a u planu je i velika, završna konferencija u Giladu. Tada će, kako se nadaju učesnici, biti konstatovano da su obe strane ostvarile zacrtane ciljeve. Odnosno, da će Smederevo imati kompletno pripremljenu dokumentaciju za izgradnju zatvorenog bazena, a da će u Giladu, biti podignut zatvoreni bazen, kao centar za rekreaciju dece i mladih, pišu Naše novine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.