NavMenu

Leoni bira lokaciju za četvrtu fabriku u Srbiji - Nemački proizvođač autokablova planira otvaranje novog pogona

Izvor: RTS Nedelja, 13.08.2017. 10:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Paul Laragy/shutterstock.com)Ilustracija
Od kako je pre osam godina došao u Srbiju, nemački proizvođač kablova za autoindustriju Leoni otvorio je fabrike u tri mesta, a od početnih 750, danas upošljava 5.770 radnika. Ova kompanija, koja ovih dana obeležava 100 godina od osnivanja, najavljuje još jednu veliku investiciju u Srbiji.

Generalni direktor fabrike Clemens Sax naglašava da poslovna klima u Srbiji veoma pogoduje daljem razvoju i zahvaljujući dobrim rezultatima, bira se nova lokacija za otvaranje četvrte fabrike.

Kompanija Leoni ima pogone u više od 30 zemalja sveta i na više od sto lokacija. U Srbiji na tri – u Prokuplju, Malošištu i Nišu.

Tatjana Kaličanin kaže da je veoma zadovoljna poslom i da Leoni pruža mogućnost napredovanja, a sigurne su plate.

- U Leoniju sam pre osam godina počela da radim kao radnik na montažnoj liniji. Danas radim kao vođa smene, što omogućava i bolju sigurnost i bolju platu za moju porodicu - kaže Maja Mitić.

Kao vodeći poslodavac u Opštini Prokuplje, od svog dolaska, kompanija je imala značajnu ulogu u smanjenju nezaposlenosti.

- Stopa nezaposlenosti je pala od 43% na 24% zahvaljujući samoj kompaniji i zapošljavanju kod kooperanata -napominje Miroslav Paunović, zamenik predsednika Opštine Prokuplje.

Leoni u Srbiji posluje od 2009. godine, a svoj prvi pogon otvorio je upravo u Prokuplju. Bila je to jedna od prvih investicija velikih nemačkih kompanija iz oblasti automobilske industrije.

Vodeći proizvođač kablova za automobile, pre svega za BMW i jaguar, upošljava u Srbiji 5.570 radnika.

- Kompanija Leoni ovde u Srbiji raste i razvija se sa tendencijom da i u budućnosti broj zaposlenih dostigne nekih deset hiljada radnika - navodi direktorka proizvodnje u prokupačkom Leoniju Aleksandra Pešić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.