NavMenu

Neto profit holdinga Ahold Delhaize skočio 68% zahvaljujući e-trgovini

Izvor: Beta Sreda, 09.08.2017. 12:53
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Holandsko-belgijski trgovac hranom Ahold Delhaize objavio je danas da je povećao neto dobit u drugom tromesečju, zahvaljujući snažnoj prodaji, posebno na brzorastućem onlajn tržištu.

Godinu dana nakon što su se dve kompanije spojile i stvorile jedan od vodećih svetskih lanaca supermarketa, neto dobit grupe je skočila za 68,2% na 355 mil EUR, izveštava agencija France-Presse.

Grupa je povećala ciljanu uštedu troškova do 2019. godine na bazi snažnog rasta poslovnih rezultata.

- Očekujemo da ćemo do 2019. godine ostvariti bruto sinergiju od 750 mil EUR, od čega će 250 mil EUR biti uloženo u naše brendove - naveo je glavni izvršni direktor Dik Boer u saopštenju prosleđenom iz sedišta grupe u blizini Amsterdama.

Prodaja je u drugom kvartalu porasla za 67,3%, na 16,1 mlrd EUR, dodao je Boer.


Grupa očekuje blizu 3 mlrd EUR od onlajn prodaje u 2017. godini, dok do 2020. planira prodaju na e-tržištu u vrednosti 5 mlrd EUR.

Ahold i Delhaizez su okončali spajanje u julu prošle godine, nakon što su dobili odobrenje od američkih regulatornih organa.

Dve kompanije zajedno imaju 6.500 prodavnica u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, među kojima su i takvi lanci kao što su Giant i Food Lion, i zapošljavaju ukupno 370.000 ljudi, dodaje France-Presse.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.