NavMenu

IKEA očekuje 2 miliona posetilaca godišnje u Srbiji - Zavirite u robnu kuću u Beogradu dva dana pre otvaranja (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 08.08.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Dva dana pre zvaničnog otvaranja, zavirili smo u robnu kuću IKEA u Beogradu!

U ovaj objekat, 400. robnu kuću IKEA u svetu, uloženo je više od 70 mil EUR.

Otvaranje je zakazano za četvrtak, 10. avgust u 10 časova. Na oko 35.000 kvadrata, kupcima će biti ponuđeno 9.500 artikala.

Uz izložbeni prostor i prodajni deo, svim posetiocima će na raspolaganju biti i restoran srpske i švedske kuhinje sa oko 500 mesta, dečija igraonica, parking sa oko 1.400 mesta, punjač za elektromobile...

- Građani Srbije čekali su 25 godina na dolazak kompanije IKEA, i izuzetno nas raduje velika zainteresovanost za našu robnu kuću. Očekujemo mnogo poseta, u prvim danima čak između 15-20.000 dnevno. Na godišnjem nivou, prognoze su da ćemo imati oko 2 miliona poseta iz Beograda i cele Srbije - kaže u razgovoru za eKapiju Stefan Vanoverbeke, direktor kompanije IKEA za Jugoistočnu Evropu.

Robna kuća IKEA u Beogradu prva je u kojoj će odmah po otvaranju biti omogućena i online kupovina. Vanoverbeke dodaje da će u našoj zemlji taj segment prodaje svakako biti vrlo značajan, pre svega za kupce van prestonice. Na pitanje o izgradnji drugih robnih kuća širom Srbije, i ranijim planovima za ukupno 5 objekata, naš sagovornik kaže:

- Digitalna revolucija menja navike kupaca i onlajn kupovina je sve značajnija, a verujem da je ovo tek početak. Zbog toga istražujemo nove načine prodaje i nove koncepte. Želimo da se najpre posvetimo ovom projektu, a zatim da istražimo druge mogućnosti. U Srbiji je oko 7,5 miliona stanovnika i sigurno je da će biti i drugih objekata, ali je još rano da kažemo kojih i koliko.

Na pitanje o daljim planovima u Bubanj potoku, naš sagovornik kaže da ovu lokaciju žele da razvijaju kao jaku šoping destinaciju.

- Istražujemo mogućnosti, a jedan od njih je i ritejl park, o kome je ranije bilo reči.

Vladimir Moga, direktor robne kuće IKEA Beograd, istakao je da je objekat u srpskoj prestonici jedan od najodrživijih objekata IKEA-e u svetu.

- Imamo 1.300 solarnih panela koji daju oko 20% potrebne energije, u zavisnosti od vremenskih prilika. Koristimo i geotermalne izvore energije, imamo 4 geotermalne pumpe, isključivo LED rasvetu, planiramo da koristimo kišnicu. Takođe, ova robna kuća ima i stanicu za tretman otpadnih voda, a sortiramo i 23 frakcije otpada. Kupcima će na parkingu biti dostupno i besplatno punjenje električnih automobila.

Kupci u IKEA robnoj kući mogu sami da sklapaju nameštaj, kao i da koriste usluge prevoza i sklapanja, ali i usluge vodiča, odnosno planera, prilikom izbora nameštaja. Na nivou 0 su prodajno odeljenje i kase, dok je na nivou 1 izložbeni prostor, restoran...


- Imamo i odeljenje "To je što je", gde možete kupiti stvari samo takve kakve jesu - naveo je Moga.

Kupcima u Srbiji, danas je predstavljen i prvi katalog na srpkom jeziku, koji je štampan u milion primeraka.

IKEA katalozi se, inače, štampaju još od davne 1950. godine, i jedna su od najtiražnijih publikacija na svetu.

Cene svih artikala možete videti OVDE.

Neke od artikala iz prve IKEA robne kuće u Srbiji, pogledajte u našoj fotogaleriji!

Fotogalerija
IKEA robna kuća u Beogradu - 9.500 artikala sada i pred kupcima u Srbiji
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.